Rezerviștii voluntari au primit botezul focului în poligonul Capu Midia

288
Rezerviștii voluntari au primit botezul focului în poligonul Capu Midia - xrezervisticapumidia2-1662982098.jpg
După două săptămâni de teorie și antrenamente „la rece”, a sosit momentul ca ofițerii, soldații și gradații rezerviști voluntari care urmează cursuri de formare la Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia să simtă „la cald” puterea unei arme. Prima ședință de tragere din viața lor a fost una cu emoții, dar care le-a alimentat dorința de a deveni din ce în ce mai buni. După un instructaj riguros în poligonul de trageri cu armamentul de infanterie, noii recruți s-au echipat cu veste și căști, au ascultat cu atenție ordinele primite și le-au executat întocmai.

După prima tragere din viața lor, rezerviștii au fost încântați.

„După primul cartuș am spus: mai vreau! Am așteptat acest moment cu nerăbdare!”, a afirmat Adrian Chițurlea. „N-am avut deloc emoții, nu mi-a fost frică! Mi-a plăcut și aștept și alte ședințe de tragere!”, a spus și Ramona Feraru. La rândul lui, Daniel Boca a afirmat: „E prima mea tragere cu arma, primul meu contact cu armata. Pentru prima tragere pot să spun că îți dă, așa, o senzație de adrenalină. Nu mă așteptam să fie atât de palpitant”.

Pe parcursul tragerilor, asistența medicală a fost asigurată de sergentul major Gabriela Bogzoiu, iar instructajul și comenzile au fost date de locotenent-colonelul Cătălin Butnariu-Bompa și sublocotenentul Ramona Zaharie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1246 secunde