Schimbări majore în traficul rutier din Constanța. Ce îi așteaptă pe șoferi

10532
13
Schimbări majore în traficul rutier din Constanța. Ce îi așteaptă pe șoferi - sensgiratoriucorabratianu39-1431871553.jpg

Articole de la același autor

Modificări importante în traficul rutier constănțean. Începând din această vară, autoritățile locale vor concepe un sistem care îi va ajuta pe șoferi să nu mai stea la cozi, să nu mai ocolească anumite zone în orele  de vârf și să se reducă numărul evenimentelor rutiere. 


Pentru că sezonul estival 2015 se apropie cu pași rapizi, autoritățile locale vor să pună la punct mai multe aspecte din traficul rutier, care creează probleme și ambuteiaje. Deocamdată, proiectul este într-o fază incipientă, în sensul în care au fost culese toate datele care să le ajute pe autorități să calculeze modificările. 


Anchete în trafic și la domicilii 
Dacă v-ați întrebat de ce în urmă cu câteva săptămâni erați opriți în trafic și erați chestionați cu privire la traseul pe care îl desfășurați de acasă și până la serviciu sau modul în care vă deplasați, răspunsul este simplu: un plan de mobilitate urbană durabilă. 


Reprezentanții Primăriei Constanța au afirmat faptul că au fost făcute anchete în trafic, la domiciliile persoanelor din municipiul Constanța, dar și în stațiile de autobuz, pentru a afla cum anume circulă cetățenii din Constanța, pe ce rute, către ce obiective și zone se îndreaptă. 


Planul de mobilitate urbană durabilă este elaborat de Guvernul României, împreună cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Cu alte cuvinte, nu autoritățile locale sunt cele care vor "gândi" sistemul, ci repre-zentanții instituțiilor, care vor face planuri și vor vedea cum se poate spori mobilitatea pentru cetățeni, cum se pot reduce emisiile de gaze și cum se poate îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor. Asta pentru că, în acest moment, spun autoritățile locale, există un dezechilibru sever în ceea ce privește modalitățile de deplasare. Astfel, Constanța trebuie să-și găsească echilibrul privind mobilitatea. 


Sistem inteligent 
Reprezentanții Primăriei Constanța promit că, la începutul acestei veri, se va dezvolta un program inteligent, pe calculator, cu fiecare zonă și stradă din Constanța. Punând toate datele cap la cap, autoritățile vor gândi, bazându-se pe nevoia de deplasare a cetățenilor, cum să creeze fluență în trafic. Vor fi instituite sensuri unice, sensuri giratorii, va fi schimbată configurația unor drumuri și se vor amenaja treceri de pietoni. 


"Vom face orice este nevoie, raportat la necesitățile cetățenilor", au transmis reprezentanții Primăriei Constanța. 


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pintea
18 mai 2015
Solutii simple si ieftine

-semaforizarea intersectiei de la Cora ,dar si a trecerilor de pietoni. -largirea intersectiei Tomis Aurel Vlaicu pe fiecare sens sa se fie 4 benzi : 2 pentru stanga si doua pentru mers inainte -incepe sezonul iar masinile care vin din Nord si merg spre Mamaia au doar o singura banda pentru stanga . Pentru soferii care fac stanga spre Mamaia sau spre zona industriala timpul de asteptare se va reduce la jumatate.

naekst
18 mai 2015
schimbari majore

Deja ma ingrozesc gindind ce se va intimpla dupa ce se vor implementa masurile noi gasite de autoritati in urma analizei pe calculator. Sa nu faca cumva sens giratoriu la fiecare intersectie din oras.

rtyiu
18 mai 2015
yy

Politia sa dea amenzi alora care blocheaza strazile si parcheaza pe prima banda.

Andrei
18 mai 2015
Munceste de acasa!

CASTIGURI ONLINE PE CALCULATOR! Cautam operator PC pentru publicare anunturi - activitate acasa, -asistenta online, -prelucrarea datelor, -promovare. Cerinte: -operare PC, -navigare pagini web, -pachet MS office. Contract legal oferit din start! Se lucreaza part-time/full-time acasa. Detalii la adresa de mail

Dorin
18 mai 2015
Semaforizare

Cat mai putine giratorii! Pentru marlanii care circula prin acest oras singura solutie viabila este semaforizarea si montarea de camere video.Se trece la greu pe culoarea rosie si se forteaza intersectiile.Numai asa se va face ordine in traficul auto.

Robert
6 iunie 2015
Tragical rutier

Sunt uimit de incompetenta generala,cat si de populismul nesimtit al edililor Constantei,acest fost minunat oras jefuit de clanul Mazare-Constantinescu,in care se circula ca in jungle! Sunt uluit de lipsa politistilor in traffic,si de numarul lor URIAS atunci cand trece vreun mahar prin zona! Nu inteleg de ce se fura banii nostri in loc sa se instaleze camere video in intersectii si mai ales in Mamaia unde motociclistii si cocalarii alearga cu viteze uluitoare........amenzi,suspendari de premise si dosare penale,asta merita aceste gunoaie sociale! Lasati alte amenajeri,ca si asa nu se respecta!!!!

andrei
11 iunie 2015
pareri

1.camerele video sunt o necesitate, in conditiile in care, soferii sunt atat de indisciplinati! 2 diferentierea programului de lucru, ar reduce imbulzeala care se produce dimineata si imediat dupa ora 16. 3.parcarile etajate, edificate in fiecare cartier nu cred ca va fi posibila implementarea sensurilor unice pe marile bulevarde

vaporeanu
15 iunie 2015
job

Metoda revolutionara prin care sa castigati bani! Acum,in premiera nationala,va oferim un sistem excelent si deschizator de drumuri,prin care dvs.garantat veti castiga mai multi bani,cu o activitate extrem de simpla, acasa, la calculator,in timpul liber.Cereti urgent detalii la adresa de email: [email protected]

mihaela
18 iunie 2015
cea mai noua oferta

Cea mai noua oferta de lucru! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Tavi
18 iunie 2015
Ceva nou

Daca ai nemultumiri, poti declansa ACUM schimbarea, pentru ca viitorul tau sa fie altul. Succesul garantat se ascunde in ambitia noastra a fiecaruia dintre noi de a NU renunta. S-ar putea ca la batrinete sa trebuiasca sa muncesti daca nu faci ceva in PLUS acum. Oferim curs GRATUIT. Cautam colaboratori part-time care vor sa cistige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Mai multe detalii trimiteti mesaj "PROIECT" la adresa de email: [email protected]

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4793 secunde