Se caută rezerviști voluntari! De anul acesta, primesc mai mulți bani

1518
Se caută rezerviști voluntari! De anul acesta, primesc mai mulți bani - rezervisti-1620744997.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Apărării Naționale anunță luarea unor măsuri și realizarea unor schimbări legislative, astfel încât serviciul militar în calitate de rezervist voluntar să devină mai interesant. Astfel, Legea nr. 115/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari a fost publicată în Monitorul Oficial al României și dispune armonizarea unor aspecte, în vederea creșterea atractivității serviciului militar, în valoare de rezervist voluntar. Schimbările legislative au intrat în vigoare pe 8 mai.

„Principalele modificări incluse în această lege sunt cele referitoare la: creșterea cuantumului remunerației acordate în perioada în care rezerviștii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30% din solda de funcție, la care se adaugă solda gradului deținut; eliminarea obligativității restituirii cheltuielilor aferente pentru recrutarea și selecția rezerviștilor voluntari în situația nesemnării/nefinalizării contractului; eliminarea obligativității înștiințării unității cu care a încheiat contract cu privire la părăsirea localității pentru o perioadă mai mare de 48 ore; introducerea obligativității angajatorului de a menține raporturile de muncă sau de serviciu ale persoanelor care au semnat angajament/contract pentru îndeplinirea serviciului militar în calitate de rezervist voluntar”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Menționăm că, potrivit informațiilor puse la dispoziție de MApN, pentru anul în curs vor fi disponibile 775 de locuri de rezerviști voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați). Procesul de recrutare și selecție se va desfășura în baza prevederilor Legii nr. 270/2015, cu modificările și completările ulterioare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6865 secunde