Sorin Ovidiu Vântu, reținut de procurori pentru favorizarea infractorului

1127

Articole de la același autor

Sorin Ovidiu Vântu a fost reținut, ieri, de procurorii Parchetului instanței supreme, pentru 24 de ore, în legătură cu favorizarea fugii lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, din România. Concret, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost reținut sub acuzația de favorizarea infractorului.
Procurorii au decis să-l rețină pe Sorin Ovidiu Vântu, după ce au primit, săptămâna trecută, informările de la autoritățile judiciare din Cipru și Indonezia privind tranzacțiile prin care îi erau virați bani lui Nicolae Popa de la omul de afaceri, prin inter-mediul lui Alex Stoian și Octavian Țurcan.
Procurorii i-au audiat pe Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Luca, președintele Federației Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Țurcan și pe Alex Stoian, în cazul lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, condamnat la 15 ani de detenție pentru prăbușirea FNI. De asemenea, la locuințele acestora și ale altor persoane s-au făcut percheziții.
În acest dosar, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost dat în consemn la frontieră pentru ca autoritățile judiciare să fie anunțate când acesta părăsește România.
Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a informat, ieri, că au loc percheziții în mai multe locații, fiind audiate o serie de persoane în cazul lui Nicolae Popa, fostul director Gelsor, pentru care autoritățile române au solicitat extrădarea din Indonezia, unde a fost capturat.
Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în colaborare cu ofițeri de po-liție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, continuă cercetările în cauza având ca obiect favorizarea infractorului, respectiv stabilirea circumstanțelor în care Nicolae Popa a fost sprijinit pentru a părăsi România și a se stabili în străinătate, sustrăgându-se astfel de la executarea unei pedepse privative de libertate de 15 ani, informează PICCJ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3661 secunde