Stagiu de practică la nave pentru viitorii maiștri militari de marină

136
Stagiu de practică la nave pentru viitorii maiștri militari de marină - img20220621wa0001-1655805520.jpg
Până pe 2 iulie elevii militari de anul al II-lea de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale desfăşoară stagiul de practică la unităţile de nave şi de uscat ale marinei militare din Constanţa, Mangalia, Tulcea şi Brăila.


Pe durata celor patru săptămâni de practică, viitorii maiştri militari de marină sunt instruiţi sub îndrumarea mentorilor desemnaţi din echipajele navelor, maritime şi fluviale, să pună în aplicare noţiunile teoretice învăţate la cursuri.


În funcţie de fiecare specialitate în parte, elevii militari se familiarizează cu navele militare, cu specificul acestora, cu tehnica şi echipamentele utilizate la bord şi află despre specificul misiunilor pe care şi ei le vor avea de îndeplinit odată ce îşi vor ocupa funcţiile obţinute prin repartiţie.


O parte dintre elevii militari, care sunt detaşaţi pentru efectuarea stagiului de practică la bordul fregatei „Regele Ferdinand” (F 221) au avut inclusiv şansa de a participa, alături de echipajul navei, la misiuni de supraveghere a spaţiului maritim românesc, în contextul agresiunii ruse din Ucraina.


Aflaţi la jumătatea stagiului de practică, elevii militari apreciază activitatea şi modul de desfăşurare al acesteia, în special, afirmă ei, profesionalismul şi amabilitatea membrilor echipajelor, care au dat dovadă, în permanenţă, de răbdare şi atenţie la nevoile lor de acumula informaţii specifice.


După întoarcerea din stagiul de practică, elevii militari de anul al II-lea vor susţine examenul de absolvire, iar în funcţie de performanţele obţinute la acest examen îşi vor putea alege funcţiile pe care le vor încadra în cadrul unităţilor din Forţele Navale Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6238 secunde