Sume imense de bani, găsite la domiciliile unora dintre inspectorii de la Drumuri și Poduri acuzați de corupție

3924
În motivarea judecătorului care a dispus că ancheta în cazul inspectorilor de la Drumuri și Poduri Constanța și ARR, acuzați este lovită de nulitate se spune că la domiciliile unora dintre inculpați au fost găsite sume imense de bani.
Cel care a excelat la acest capitol a fost inspectorul Nicolae Zarzăre, la domiciliul căruia a fost găsită suma de aproape 200.000 lei. Nici Dorin-Nicolae Dragomir nu stătea prea prost, la el acasă procurorii descoperind peste 120.000 lei, "bani posibil proveniți din infracțiuni" - spun anchetatorii. De asemenea, procurorii urmau să verifice și ce sume aveau aceștia în conturi, dacă doar în casă țineau atâția bani.
Totodată, tot la domiciliile celor nouă au fost descoperite mai multe agende în care erau notate sumele primite, dar și ce restanțe mai aveau de încasat de la societăți sau persoane fizice
Chiar dacă probele strânse în două luni de anchetă arată că cei nouă angajați ar fi corupți, ancheta a fost declarată nelegală, opinia judecătorului fiind aceea că cercetările trebuiau efectuate de procurorii de la DNA.
Totuși, excepția invocată de avocați privind nulitatea absolută a tuturor probelor de la dosar, dat fiind faptul că printre cei nouă se află și șeful agenției de taxare de la Fetești, care are atribuții de control, a dat peste cap toată ancheta procuro-
rilor.
Din motivarea judecătorilor de la Tribunalul Constanța mai reiese faptul că "inculpatul Dan-Ion Vâlsan are calitatea de învinuit în cauzele Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța nr. 127.307/P/2010 și nr. 17808/P/2010, pentru săvâr-șirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și încercare de a determina mărturia mincinoasă".
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța urmează să judece recursul declarat de procurori la data de 9 septembrie.
Amintim că, la finele săptămânii trecute, procurorii au propus arestarea preventivă a lui Nicolae Zarzăre, Dorin Nicolae Dragomir, Florin Marius Popescu, Valeriu Vasile Bucur, Gabriel Pătru, Dan Ion Vâlsan, Bogdan Tănase, din cadrul DRDP Constanța și Ferodin Husein și Ovidiu Popa, de la ARR Constanța, acuzați de fapte de corupție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.693 secunde