Transporturi de aproape 3 tone de calcan, interceptate de polițiștii de frontieră constănțeni

145

Articole de la același autor

Miercuri, în jurul orei 19.00, lucrători ai Grupului de Nave Constanța au oprit pentru control, în baza unei informații, o autoutilitară marca Iveco, înmatriculată în Bulgaria, în care se aflau doi cetățeni bulgari, Pavel B., Ilian I. și un român, Bogdan B..

În urma controlului, în autoutilitară a fost descoperită cantitatea de 1.500 kilograme de calcan, pentru care persoanele în cauza au prezentat documente fiscale neconforme cu cantitatea transportată. Din declarațiile celor trei persoane a rezultat faptul că marfa trebuia să ajungă în Bulgaria.

Având suspiciuni cu privire la legalitatea transportului și proveniența peștelui, polițiștii de frontieră au ridicat întreaga cantitate de pește în vederea continuării cercetărilor.

După 24 de ore, joi, în jurul orei 19.30, în PTF Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră de ieșire din țară aceiași cetățeni bulgari și cel român, care călătoreau cu același mijloc de transport.

În urma controlului autoutilitarei a fost identificată cantitatea de 1.169 de calcan, pentru care bărbații au prezentat alte documente fiscale, tot neconforme cu transportul efectuat.

Din verificări a rezultat că ambele transporturi de pește erau expediate de la o firmă din județul Constanța pentru o societate comercială din Bulgaria.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor autoutilitara și mai multe documente fiscale, iar cantitatea totală de pește a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cei doi cetățeni bulgari și cel român, cu vârste cuprinse între 40 și 56 ani, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală, și "deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor ori produselor din pește".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5202 secunde