Interviu cu Gheorghe Bosînceanu, proprietarul Trustului de Presă "Cuget Liber"

44002
Interviu cu Gheorghe Bosînceanu, proprietarul Trustului de Presă
-Domnule Gheorghe Bosînceanu, ce v-a determinat să preluați acționariatul ziarului în anul 1999?

-Oportunitatea. Societățile Poligraf S.A. și Cuget Liber S.A., împărțind același sediu și desfășurând activități complementare, au condus în mod logic la decizia acționarilor de fuziune. Deoarece orice fuziune implică și riscuri, anumite resentimente ulterioare ale unora dintre acționari și rezervele cu care sunt primiți în piața media antreprenori noi au tulburat cumva pentru o perioadă relațiile concurențiale, dar în timp lucrurile s-au așezat, echipele redacționale au dat dovadă de echilibru, consolidându-ne astfel prezența în piața media constănțeană.

-Ați regretat vreodată, în toți acești ani, această provocare de a intra în domeniul mass-media?

-În antreprenoriat nu este loc de regrete, te gândești înainte să faci primul pas într-un nou domeniu. Odată asumat, trebuie să privești înainte.

-Având în vedere că ziarul Cuget Liber este singura publicație print, din Constanța, care a rezistat pe piața mass-media, aveți în vedere și alte proiecte pentru dezvoltarea trustului de presă?

-Dezvoltarea este cel mai important obiectiv al oricărei societăți comerciale, valabil și pentru societatea Cuget Liber S.A. Trustul nostru de presă are proiecte în lucru, dar să le realizăm înainte să vorbim. Bineînțeles, muncim să ne extindem prezența pe piața mass-media.

-Ce mesaj aveți pentru toți angajații care au contribuit sau contribuie la renumele ziarului?

-Cuget Liber este primul ziar constănțean care atinge borna celor 10.000 de ediții, fără o singură zi de întrerupere. Pe parcursul celor 33 de ani de prezență continuă pe piața mass-media constănțeană, redactorii echipelor redacționale care au avut responsabilitatea publicării zi de zi a ziarului, fără excepție, au muncit din greu, în conjuncturi nu întotdeauna prietenoase, dând dovadă de profesionalism, determinare, onoare și demnitate. Și-au făcut datoria, aducând la cunoștința cetățenilor ce se întâmplă bine, dar mai ales ce se întâmplă mai puțin bine în societatea constănțeană, în zona socială, a mediului de afaceri, în zona administrației și, bineînțeles, zona politicului, nu de puține ori asumându-și riscuri. Adevărul, realitatea nu sunt întotdeauna bine primite. Această muncă în timp a echipelor manageriale și redacționale a reușit să mențină ziarul Cuget Liber în prim plan, motiv pentru care le mulțumesc și îi felicit.

-La final, vă rog, și un mesaj pentru cea mai importantă verigă din istoria acestei publicații, un mesaj pentru cititori.

-Bineînțeles, ziarul Cuget Liber nu ar fi reușit să atingă borna de 10.000 fără încrederea, suportul și implicarea cititorilor. Cumpărând ziarul sau accesând site-ul, interacționând cu redactorii sau comentând articole pe site, au contribuit la creșterea calității articolelor, selectarea temelor importante pentru comunitate. Pentru toate aceste lucruri, trebuie și le sunt recunoscător.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7296 secunde