CUGET LIBER a ajuns la BORNA 10.000! Celebrăm perenitatea istoriei tipărite în pagini de ziar

43125

Articole de la același autor

Indiferent câte alte ziare, bloguri, vloguri sau efemere publicaţii post-revoluţionare s-au ivit de-a lungul celor trei decenii de libertate a cuvântului scris şi vorbit, CUGET LIBER va rămâne veteranul presei din Dobrogea, 22 decembrie 1989 constituind data renaşterii sale, după o tumultuoasă istorie. La fel ca şi atunci, şi acum este singurul ZIAR pe piaţa mass-media constănţeană – chiar dobrogeană - care apare și în format print.  Astăzi, aveţi în faţa dvs. apariţia cu numărul 10.000 pentru CUGET LIBER - cel mai longeviv ZIAR constănţean.
Actul de naștere se găsește la Arhivele Naționale, Direcția Județeană Constanța, și datează din 25 septembrie 1944. Au urmat trei perioade distincte în apariția ziarului: de la nr. 2 la 43 - ziar de luptă patriotică, de la nr. 44 la 490 - cotidian de luptă patriotică, iar de la 491 la 588 - ziar de luptă democratică. Începând cu data de 1 mai 1948, publicația își schimbă numele în “Dobrogea Nouă", denumire sub care va ieși neîntrerupt până în 22 decembrie 1989, când ziarul revine la numele “Cuget Liber”.


10.000 de ediţii în care istoria oraşului, a judeţului, a ţării şi a lumii a căpătat formă tipărită, iar evenimentele şi faptele oamenilor de pretutindeni au fost consemnate în pagini de ziar.
10.000 de zile în care redactorii Cuget Liber s-au străduit – cu ochii pe ceas – să cuprindă evenimentele momentului, pentru a putea fi mai apoi tehnoredactate şi trimise tipografiei spre tipărire.
10.000 de dimineţi în care CUGET LIBER a adus în faţa cititorilor săi fideli, care au preferat vestea tipărită, cele mai interesante informaţii din cele mai diverse domenii.




Statornicia celor care în fiecare dimineaţă şi-au făcut un obicei din a merge la chioşcuri, dar şi a miilor de abonaţi fidelizaţi de-a lungul deceniilor ne determină pe noi, redactorii care astăzi semnăm în ediţia cu numărul 10.000, să mergem mai departe, cu credinţa că lectura din paginile CUGET LIBER contează.
Fără voi, cei care acum ţineţi în mâini singurul ziar dobrogean, nu s-ar fi putut scrie istoria presei pe coală de hârtie.
Dar recunoştinţa noastră, a actualei echipe redacţionale CUGET LIBER, se îndreaptă şi către cei care, accesând ediţia digitală, ne-au adus în topul publicaţiilor cu cele mai multe vizualizări.
Chiar dacă astăzi consumatorul de informaţie trăieşte la un click distanţă de tot ceea ce-l interesează, CUGET LIBER are ambiţia să facă diferenţa. Vremelnicele apariţii digitale nu vor putea niciodată să-şi definească longevitatea, pentru că mediul virtual nu le poate atribui ceea ce CUGET LIBER celebrează astăzi - statutul de ZIAR DE COLECŢIE.
Și pentru asta VĂ MULȚUMIM!


Simona ANGHEL - Redactor Cultură-Educaţie (cel mai longeviv jurnalist din Redacția Cuget Liber)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5384 secunde