Ne spunem mai ușor "adio". Cât de repede se despart cuplurile

111
Ne spunem mai ușor
Conform statisticilor, una din trei căsătorii se termină la tribunal. Ne putem întreba de ce nu mai există căsnicii stabile ca ale bunicilor noștri, iar răspunsul este destul de la îndemână.
Principalele cauze de desparțire invocate la tribunal sunt: infidelitatea, alcoolismul și violențele fizice. Exista și multe cupluri care se despart de comun acord. Sunt de trei ori mai multe femei decât barbați care inițiaza acțiunea. În prezent, oamenii aleg cu mai multa ușurința sa divorțeze "pentru ca, din punct de vedere social, acest lucru nu mai este privit ca un stigmat", spune psihologul Cristina Ion-Rădulescu.
Lipsa de implicare


Se pare ca foarte mulți soți se plâng de lipsa de implicare a celuilalt în casnicie. Daca ești nemulțumita ca el nu-ți da suficienta atenție, nu te ajuta, nu petrece destul timp cu tine, ar fi cazul sa îi spui ce îți dorești. Uneori, o astfel de problema poate trece neobservata pentru el. Totodata, daca tu ești cea care pare ca s-a "maritat" cu serviciul sau cu gospodaria, organizeaza-te în așa fel încât sa poți sta și cu el. Cere-i și lui ajutorul pentru a ieși la liman și a va bucura mai mult de viața, împreuna.
Certurile


Tensiunile frecvente erodeaza o relație. Uneori, merita mai degraba sa accepți punctul lui de vedere, decât sa aveți iar o disputa. Certurile, chiar daca nu violente, transforma casnicia voastra într-un câmp de lupta, iar pâna la urma unul dintre voi, sau chiar amândoi, se va satura și va dori sa plece doar pentru a avea liniște.
Infidelitatea


Acesta este unul dintre cele mai frecvente motive. Dupa un astfel de episod, unii mai reușesc sa își refaca relația, dar cei mai mulți se reîntâlnesc doar la tribunal. Este interesant faptul ca femeile au mai multa dispoziție de a-și ierta soții infi deli, pe când barbații, chiar daca și ei au calcat strâmb, accepta mai greu sa treaca peste faptul ca au fost înșelați.
(sursa:www.unica.ro)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5038 secunde