ADIO căruțelor de pe străzile Constanței!

2554
13
ADIO căruțelor de pe străzile Constanței! - carutecaitiganiintrafic4-1375372428.jpg
Posesorii de căruțe din municipiul Constanța vor fi nevoiți să respecte legea, deoarece Primăria Constanța va lua măsuri dure împotriva celor ce vor încălca noua hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanța.

Cu toate că, la toate intrările din oraș există indicatoare prin care conducătorii vehiculelor cu tracțiune animală sunt avertizați că nu au voie să circule pe arterele orașului, posesorii de astfel de vehicule nu țin cont de ele.

Conform Codului Rutier, pe arterele municipiilor este interzisă circulația vehiculelor cu tracțiune animală. Totuși, tupeul posesorilor de căruțe merge atât de departe că, mai nou, încep să circule nu numai în zonele mărginașe ale orașului, ci vin chiar spre centru, încălcând flagrant și regulile de circulație.

De altfel, în ultima perioadă, tot mai mulți participanți la trafic au reclamat faptul că diverși indivizi circulă cu căruțele pe străzile din Constanța, cu toate că acest lucru este interzis. Neputincioși în fața unor asemenea fapte, reprezen-tanții administrației publice locale, la inițiativa Poliției Locale, au luat măsuri mai aspre care să-i facă pe căruțași să renunțe la astfel de obiceiuri ce nu fac cinste unui oraș.

La ultima ședință a Consiliului Local Municipal Constanța care a avut loc, miercuri, aleșii locali au votat proiectul de hotărâre privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreți-nere și înfrumusețare a municipiului Constanța

Printre altele, hotărârea prevede că, circulația pe raza municipiului Constanța a vehiculelor cu tracțiune animală, neînregistrate la autorita-tea publică locală constituie contravenție, motiv pentru care, cei prinși în trafic, vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei. Astfel, de sancțiuni existau și în trecut, acum amenzile fiind doar majorate.

Mai mult, pentru a nu intra sub incidența confiscării, reprezentanții autorității publice locale din Constanța au corelat hotărârea de Consiliu Local cu prevederile Codului Rutier. Concret, unei persoane care va fi prinsă circulând cu căruța în municipiul Constanța i se va imobiliza vehiculul. Căruța va fi transportată cu platforma la sediul de pe strada Vârful cu Dor de polițiștii locali. În plus, persoana respectivă va primi și o amendă cuprinsă între 400 și 800 de lei.

Pentru a evita faptul că mulți dintre cei sancționați nu-și plăteau amenzile, s-a găsit și o soluție care să nu intre sub incidența confiscării.

Astfel, cel care dorește să-și recupereze căruța va trebui ca, pe lângă amendă să plătească și suma de 300 de lei care reprezintă ridicarea, transportarea și imobili-zarea vehiculului.

Căruțași cu amenzi de 8.000 de lei

Cu alte cuvinte, doar în momentul în care toate aceste cheltuieli vor fi plătite, proprietarii căruțelor vor putea intra, din nou, în posesia lor.

"Sperăm ca prin această măsură, legea să fie respectată, iar cei care o încălcau să fie descurajați la astfel de fapte. Avem trei sau patru căruțași care, în decurs de doi ani, au strâns amenzi în valoare de 8.000 de lei. Ei nu putea fi executați deoa-rece nu aveau domicilii. Acum, cu noua prevedere sperăm că nu vor mai risca să iasă cu căruța prin oraș. O să plătească o dată, pentru a intra în posesia ei, dar a doua oară, nu cred că s-ar mai încumeta la astfel de fapte", a declarat Daniel Bratu, șeful Poliției Locale din Constanța.

El a mai precizat că, dacă proprietarii nu-și ridică, în decurs de un an, căruțele, acestea intră în proprietatea primăriei.

În altă ordine de idei, aleșii locali au luat măsuri și în ceea ce-i privește pe conducătorii vehiculelor cu tracțiune animală destinate activităților de agrement. Și aceștia au anumite obligații. Ei trebuie să asigure săculeți de colectare a gunoiului de animal pe timpul circulației pe drumurile publice. În caz că o astfel de obligație va fi încălcată, stăpânul animalului va fi sancționat cu amendă cuprinsă între 500 lei și 1.000 lei.

De asemenea, potrivit hotărârii, constituie contravenție efectuarea transportului de persoane cu vehicule cu tracțiune animală destinate transportului de agrement estival, autorizate de Comisia de circulație, pe alte rute decât cele stabilite în autorizația emisă de administrația publică locală. Pentru astfel de fapte, cei vinovați riscă amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
just
2 august 2013
da...

Papu nu toti vand pepeni ce draq ...ii vad eu zilnic cum fura fier de la energia cu caruta . Nu ar trebui sa existe carute intr-un oras civilizat serios acum . Din cauza asta suntem de rasu Europei ,pentru ca nu stim sa controlam unele treburi . Asta este ....romania fara tigani e ca , Constanta fara carute :)) . Nu avem ce draq sa facem decat sa exportam indienii dar ....cine draq ii primeste ???

parpanghel
30 august 2013
magarii nu...

...ca stau in birouri sau se dau cu zmeul.

Mircea
4 septembrie 2013
Aasteptari multe...

A trecut mai bine de o luna de la publicarea acestui articol si carutele circula nestingherite prin oras!

13 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Accident rutier provocat de o căruță
Pagina a fost generata in 2.0855 secunde