Administrația locală acordă ajutoare de încălzire pentru constănțenii cu venituri mici

702
Administrația locală acordă ajutoare de încălzire pentru constănțenii cu venituri mici - fotofondajutoareincalzire-1570658108.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii vor beneficia și anul acesta de sprijin financiar pentru încălzirea locuințelor. Acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2019 – martie 2020 se va face în baza solicitărilor făcute de către persoanele fizice, pe proprie răspundere.


"Începând cu data de 21 octombrie, constănțenii pot depune formularele de cerere și declarația pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2019 – martie 2020. În funcție de modalitatea de încălzire, documentele trebuie duse la locația specificată", explică reprezentanții Primăriei Constanța.


Astfel, cei care se încălzesc cu energie termică furnizată în sistem centralizat, asociațiile de locatari sau proprietari ori persoanele fizice cu contracte individuale încheiate cu RADET Constanța vor depune cererile la Clubul de pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4, la intrarea dinspre strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, telefon 0341/454.669.
Constănțenii care se încălzesc cu gaze naturale sau energie electrică trebuie să ducă cererile la sediul Primăriei Constanța, din City Park Mall, aripa nouă, etajul 1, în zilele de luni până vineri, între orele 9.00 și 13.00. Informații mai multe pot afla la numerele de telefon 0241/485.523 sau 0241/485.527.


De asemenea, cei care se încălzesc cu combustibil solid, brichete vegetale, vor depune cererile la Clubul pentru pensionari situat pe strada Dezrobirii nr. 123, blocul IS3, parter, de luni până vineri, între orele 9.00 și 13.00. Dacă doriți mai multe amănunte puteți suna la numărul de telefon 0341/454.632.
"Termenele lunare de depunere a solicitărilor noi de ajutor de încălzire sunt: până pe data de 20 a fiecărui luni, pentru a putea fi luați în evidență cu luna respectivă. Pentru a beneficia începând cu luna noiembrie 2019, cererile se depun până pe data de 20 noiembrie, inclusiv", mai anunță reprezentanții Primăriei Constanța.


Condiții stricte pentru acordarea subvenției
Ajutorul pentru încălzirea cu energie termică se acordă familiilor și persoanelor singure care se încadrează în condițiile legale. Astfel, în cazul familiilor a căror locuință este racordată la sistemul centralizat de încălzire, subvenția pentru venituri mai mici de 155 de lei pe membru de familie este de 96%, din care 90% este de la Guvern și 6% de la Primăria Constanța. Pentru venituri între 155,1 și 210 lei, subvenția este de 92% din costul încălzirii (80% de la Guvern și 12% de la primărie), pentru venituri între 210,1 și 260 de lei – subvenția este de 88%, pentru venituri între 260,1 și 310 lei ajutorul acoperă 84% din costul încălzirii. În continuare, primesc subvenții de până la 62% familiile unde venitul net mediu pe membru de familie este de maximum 786 de lei.
În cazul persoanelor singure, Guvernul acoperă 100% încălzirea pentru cei care au venituri mai mici de 155 de lei. Apoi, venitul maxim până la care se pot încadra persoanele singure pentru a beneficia de ajutor la încălzire este de 1.082 de lei. Primăria va acoperi 54% din factura la căldură, iar Guvernul 10%.


De asemenea, este bine de știut că ajutorul pentru energia termică furnizată în sistem centralizat se acordă doar în limita unor consumuri maxime stabilite de Guvern, în funcție de lună și de numărul de camere.


Pentru încălzirea cu combustibil solid, se acordă subvenție doar până la tranșa de venit de 750 lei pe membru de familie, atât în cazul familiilor, cât și în cazul persoanelor singure. Același venit maximal este stabilit și pentru locuințele cu încălzire pe bază de gaze naturale sau energie electrică.


Beneficiarii de ajutoare la încălzire nu pot fi posesori a unui alt imobil 
în afara celui de domiciliu și nici de terenuri mai mari de 1.000 mp în zona urbană sau 2.000 mp în zona rurală. În plus, dacă au în proprietate autoturisme mai noi de 10 ani nu au dreptul la subvenție și nici dacă au în bancă mai mult de 3.000 de lei.
Solicitările se fac pe proprie răspundere, însă autoritățile locale verifică frecvent beneficiarii de ajutoare de încălzire și, în cazul în care este încălcată vreuna din condiții, vor trebui să returneze sumele primite pentru căldură.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5462 secunde