Adriana Săftoiu: PNL propune o reformă parlamentară

144
Adriana Săftoiu: PNL propune o reformă parlamentară - adrianasaftoiu-1479312803.jpg

Articole de la același autor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, a anunțat, ieri, că liberalii vor propune o reformă parlamentară, care vizează programul de lucru al Legislativului, votarea cererilor venite din partea justiției prin sistemul electronic sau prin apel nominal sau ca inițiativele legislative cu impact bugetar suplimentar să intre în vigoare în anul următor votării lor.


"PNL consideră că reforma parlamentară înseamnă inclusiv modul în care va funcționa Parlamentul. Din această perspectivă, noi vom veni cu o serie de propuneri de modificare a Regulamentului Camerei și Senatului, care vor începe inclusiv cu programul Parlamentului", a spus Adriana Săftoiu.


Ea a precizat că, în prezent, un parlamentar muncește în plen și în comisii maximum 10 ore pe săptămână, arătând că PNL va propune modificarea programului Parlamentului astfel încât o săptămână să fie dedicată plenului, o săptămână comisiilor și o săptămână circumscripțiilor.


"O problemă în Parlament este prezența parla-mentarilor, modul în care această prezență este înregistrată. Noi vom propune să fie făcută doar pe baza cartelei de vot, inclusiv în zilele de comisii", a adăugat Săftoiu.


Purtătorul de cuvânt al liberalilor a indicat că PNL va propune ca prezența parlamentarilor să fie confirmată atât la începutul, cât și la finalul zilei de lucru.


Adriana Săftoiu a spus că transmiterea cartelei către altă persoană, votul electronic la două cartele, semnătura în numele altei persoane sau lăsarea cartelei de vot în aparat la părăsirea ședinței trebuie să fie sancționate cu suspendarea indemnizației parlamentarilor pentru trei luni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4927 secunde