Alina Gorghiu:

"Băsescu nu există ca variantă de dialog"

199
3

Articole de la același autor

Președintele liberalilor, Alina Gorghiu, exclude orice colaborare cu PMP și cu Traian Băsescu după alegerile din 11 decembrie, afirmând că majoritatea parlamentară, care va avea în centru PNL, nu va propune pe nimeni altcineva ca prim-ministru decât pe Dacian Cioloș.


"Pe lângă PNL, cred că vor mai intra în Parlament PSD, USR, UDMR și minorități. PMP și ALDE nu vor intra. Aceasta este credința mea, având în vedere pulsul din teren. În mod cert, majoritatea parlamentară care va avea în centru PNL nu va propune pe nimeni altcineva ca prim-ministru decât pe Dacian Cioloș. Suntem singurul partid care ne-am asumat în mod transparent, în mod public, fără echivoc, o candidatură în persoana lui Dacian Cioloș. Pentru noi nu există Băsescu. Nu există Băsescu, de principiu, în Parlament. De altfel, nu există Băsescu nici ca variantă de dialog", a spus Alina Gorghiu.


Ea exclude posibilitatea ca lui Traian Băsescu să i se propună postul de premier. În opinia liderului PNL, cea mai mare greșeală pe care o majoritate parlamentară ar putea să o facă ar fi "să investească într-un om aflat de 26 de ani în politică, ce a distrus și a discreditat instituțiile statului român".


Comentează știrea

MIHAI
15 noiembrie 2016
ASA NU SE FACE POLITICA

Dna Alina nu are nici calitatile elementare necesare unui om politic . Tot ce declara are repercursiuni asupra PNL . In masura in care un om poate fi obiectiv , consider ca afirmatia ca Basescu este " omul care a distrus si discreditat institutiile staului roman " nu poate avea ca efect decat sa produca PSD o bucurie imensa si o placere care merge pana juisare .Ce facea dna Alinuta si Blaga in timp ce Basescu distrugea tara cu buldozerul ? Ce facea PNL ? Nimic . Pentru victimele incendiului de la Club au iesit in strada zeci de mii de oameni si au dat jos guvernul PSD in frunte cu Ponta , guvern care , minune mare , a dus Romania pe cele mai inalte culmi , desi tara si institutiile ei erau distruse de Basescu . Dna Alinuta se face ca nu stie ca in actualul mare PNL se afla toti cei care sub conducerea lui Basescu " au distrus " Romania .O fi campanie electorala , dar sa nu se uite ca gura bate fundul . Ar trebui ca dna Alina sa-i fie recunoascatoare lui Basescu pentru faptul ca nu a " distrus " PNL . Nici nu avea cum , deoarece acest partid a supravietuit datorita faptului ca era bine aparat in cetatea USL .Cand vor intelege asa zisii oameni politici din Romania ca partidele nu pot fi decat rivale nu dusmani ? Si ca lupta trebuie dusa intre doctrine si programe ? Nu credem ca PNL a avut de suferit atat de mult de pe urma lui Basescu , cat sufera acum de pe urma lui Blaga .Voi repeat la infinit ca PNL nu este un partid liberal pana cand nu se va dezice total si ferm de USL ,pana cand nu va respecta doctrina si programele specifice liberalismuli , democratiei si economiei de piata . Pana cand nu se va curata de parazitii si capusele " liberale " , pana cand nu va crea o clasa de mijloc cu vederi si convingeri liberale ,

a-mirabilis
15 noiembrie 2016
credinte,doctrine,ideologiisi sucitul mintilor.

Acuma nu stim cum si cat a discreditat Basescu institutiile statului ca Presedinte jucator,cert este faptul ca rezultatul presedentiei lui se vede .Un mandat de aproape 10 ani ca Presedinte ,plus o invarteala prin bugetul tarii ca om politico-administrativ trebuia sa lase ceva urme ,repere ,luminite calauzitoare pentru tinerii politicieni indiferent de culoarea politica.Am spus culoarea politica pentru ca nu vreau sa vorbesc despre ceva ce nu exista ,asa cum o face postacul Mihai,adica despre doctrine si ideologii despre care in spatiul politic romanesc ,,nu se exista''.Batalia politica este data intre ,,intentii si declaratii'',Daca esti cu Vestul sau Estul.Daca esti de acord sau nu cu directivele lui Junker. si daca parerile guvernantilor nostrii corespund cu cele din Bruxell.Iata ca vecinii nostrii incep sa ,,bombane'',si nu mai doresc ca relatiile lor economice sa fie avizate de UE.Sunt tari care au inceput sa dea peste mana politicienilor de la Bruxel.Dar,cu ce vine PNL-ul in arena ?Cu oameni noi.Un doctor academician Danaila?de 84 de ani,cu don Ciolos Independent politic?dar cu salariu de,,tranzitie''8000 de euro platit de UE.si cati or mai fi ca el.Cu don,Presedinte Iohannis si sa nu-l uitam pe candidatul nostru constantean ,d-nul Chitac.Cat despre Basescu s-a consolidat politic prin obtinerea cetateniei moldave,a sustinut-o pe perdanta Maia la presedentia Moldovei.Nu stiu daca acum,odata cu pierderea alegerilor de catre Hillary,a plans alaturi de alegatorii americani.Daca,rusii,coreenii,chinezii,filipinezii,au plins la MOARTEA conducatorilor lor ,va dat seama cat de spalati pe creier pot fi unii daca candidatul sustinut nu este invingator.Apropo,domnu Postac Mihai,dupa parerea ta cam cu ce doctrina politica este injectat don Trump,ca pana acum nu a cochetat cu politica si chiar a vorbit cu Putin ca vrea sa reia discutiile pentru a pune lumea la cale.Dar cum este cu expresia d-nei Nuland,,Fuck the EU''?Bine ar fi sa nu mai confundam dorintele cu realitatea.

DODO
15 noiembrie 2016
ptr Mihai

in general ai dreptate dar cred ca ai puerea de a intelege ca acest guvern ( Ciolos ) NU a avut sprijin parlamentar ba mai mult i s-a pus in spate legi populiste care clar nu erau realiste doar pentru a fi compromis Este normal ca ministrii sa fie nevoiti sa vina in Parlament sa-si sustina o lege necesara ca sa poata misca ceva ? asa nu se poate lucra constructiv Marea gresala a fost ca odata cu schimbarea guvernului trebuiau zburati si parlamentarii dar astia si-au revenit ca boxerii din pumni le-a revenit singele in obraji si ati vazut apoi ce au legiferat Istoria ne-a aratat ca orice alianta facuta incepind cu PD -PDL-USL-PMP s-a destramat rapid deoarece Base facea ce facea si-si arunca din barca aliatii ca sa ramina el ,,cel tare ,frumos si destept )ca sa nu mai amintim episodul rapirii ziaristilor sustinut clar de servicii parodie pentru numirea unor noi sefi acoiti lui apoi s-a vazut clar sustinerea acestora in musamalizarea matrapaslicurilor prietenilor si neamului lui Adevarat este ca si Alina este un personaj ca un pietroi atirnat de gitul PNL o persoana santajabila dar privind spre Ponta Dragnea sau Terry ma infior si voi vota orice alta varianta numai pe astia NU

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4395 secunde