Florian Constantin, cu actele pe masă:

"Alegerile de la PDL sunt nestatutare"

962
Democrat liberalul Florian Constantin a prezentat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, decizia Comisiei Naționale pentru Statut, Etică și Litigii (CNESL) referitoare la Consiliul de Coordonare Județean (CCJ) din data de 31 iulie 2010 și a Consiliului de Coordonare Locală (CCL), din data de 5 iunie 2010. Potrivit acestei decizii, care este semnată și parafată de președintele CNSEL, Marian Jean Marinescu, ședințele CCJ Constanța, convocate la data de 31 iulie 2010, de două grupuri diferite din BPJ Constanța, sunt nestatutare. Cu alte cuvinte, deputatul Maria Stavrositu nu ar fi președinte la Organizația Municipală a PDL Constanța, în timp ce ea susține că alegerile au fost corecte iar funcția îi aparține în mod statutar.
Contrazicerile între cele două tabere din PDL Constanța au loc încă din vara anului trecut, însă, în ultima perioadă au dezbinat și mai mult filiala de la malul mării.
Interesant este faptul că, deși decizia CNESL este datată 8 august 2010, democrat liberalul Florian Constantin a prezentat-o public de-abia ieri, adică după șase luni de la datare. Și mai ciudat este faptul că el a făcut acest lucru cu numai o zi înainte de întâlnirea care este programată între parlamentarii constănțeni de la PDL și președintele partidului, Emil Boc.
În cadrul acestei întâlniri, care ar trebui să aibă loc astăzi, urmează să se decidă cu exactitate situația alegerilor de astă vară din PDL Constanța. Totodată, ar urma să se stabilească data alegerilor de la județ.

"Decizia finală se va lua în Biroul Permanent Național"

Contactată telefonic, deputatul Maria Stavrositu nu s-a arătat mirată de atitudinea colegului de partid, Florian Constantin, însă și-a arătat surprinderea pentru că acesta a încălcat o recomandare venită chiar din partea președintelui PDL, Emil Boc.
Ea a spus că, în goana după funcții, unii preferă să vorbească doar despre funcțiile pe care trebuie să le ocupe în diverse echipe.
"Președintele partidului, Emil Boc, ne-a solicitat tuturor să ne abținem de la declarații până se va lua o decizie vizavi de statutul Organizației Municipale Constanța pentru că decizia finală se va lua în Biroul Permanent Național. Constat că Florian Constantin tocmai a încălcat ordinul președintelui Boc și a răspuns apelurilor lui Mazăre de a dezbina PDL Con-stanța", a spus Maria Stavrositu.

Maria Stavrositu nu contestă decizia Comisiei de Etică

Deputatul Maria Stavrositu a precizat că nu contestă existența deciziei Comisiei Naționale de Statut, Etică și Litigii, care a fost prezentată presei de Florian Constantin.
"Problema este că această decizie constată polarizarea accentuată a echipelor angajate în competiția electorală internă și recomandă refacerea întregului proces electoral intern precum și dizolvarea Biroului Permanent Județean. Această decizie nu s-a materializat, pentru că hârtia nu a fost arătată nimănui", a spus Maria Stavrositu.
Ea a mai precizat că apariția deciziei Comisiei la șase luni de la data emiterii este doar o provocare menită să mențină haosul creat în PDL de Florian Constantin în înțelegere cu Mircea Banias.
În final, ea a precizat că nu ar fi dorit să facă nicio declarație dar se impunea o clarificare din respect pentru membrii de partid care să cunoască situația reală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Se va naște un monstru politic"
Pagina a fost generata in 1.0151 secunde