Alegerile din PDL se amână la centru, continuă în teritoriu

414
Democrat liberalii au participat, ieri după amiază, la ședința Colegiului Director Național, eveniment în cadrul căruia au votat, în unanimitate, pe de o parte, amânarea alegerilor interne de la vârf pentru primăvara lui 2011 și, pe de altă parte, rezoluția care interzice demnitarilor PDL să facă afaceri cu statul.
La Colegiul Director Național a participat și liderul Organizației Județene a PDL Constanța, senatorul Mircea Banias, care a explicat că, în ceea ce-i privește pe democrat liberalii care dețin funcții publice și care sunt totodată acționari la firme care fac afaceri cu statul, ei trebuie să se decidă: fie rămân în funcția publică, dar renunță la afaceri, fie aleg cealaltă variantă. Reamintim că această propunere îi aparține ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea. Conform spuselor lui Banias, această inițiativă a stârnit numeroase discuții în interiorul partidului și asta deoarece s-a pus problema limitei acestei rezoluții în sensul în care nu se știa dacă va avea efecte inclusiv asupra familii-lor demnitarilor PDL. În acest sens, susține Banias, s-a decis ca măsura să îi vizeze doar pe acei demnitari care sunt membri PDL.
Totodată, în contextul Colegiului Director de ieri s-a discutat, pe fondul reducerilor cheltuielilor bugetare, și despre oportunitatea renunțării la o parte dintre secretarii de stat, inspectorii guvernamentali, dar și la șefii de agenții din subordinea Executivului.

Pedeliștii constănțeni, în stand by
Referitor la alegerile interne, Mircea Banias a specificat că doar cele de la centru au fost amânate pentru primăvara anului viitor, soarta celor de la nivelul organizațiilor județene, implicit de la nivelul PDL Constanța rămânând, pentru moment, necunoscută. "Au fost doar două organizații care s-au pronunțat pentru susținerea alegerilor cât mai curând posibil, anume Caraș Severin și Timiș. În ce privește alegerile din PDL Constanța, așteptăm alcătuirea unui nou calendar. Susțin în continuare data de 3 iulie pentru alegerile de la județ, dar nu știu dacă mai are rost să ne grăbim. În altă ordine de idei, nu văd, însă, nici motive de întârziere. Rămâne ca Biroul Permanent Național, doamna ministru Udrea, care e și coordonator al PDL Constanța și respectiv Biroul Permanent Județean să se pună de acord pe marginea unor date de organizare a Consiliului de Coordonare Local și a Consiliului de Coordonare Județean, atunci când vor fi alese conducerile de la municipiu și de la județ", a ținut să menționeze liderul pedeliștilor constănțeni.
Aceste date ar putea fi cunoscute în aproximativ două săptămâni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2247 secunde