Aleşii au aprobat construirea unui corp nou la Spitalul Judeţean Constanţa

387
Aleşii au aprobat construirea unui corp nou la Spitalul Judeţean Constanţa - fondcjcsedintaiar-1669132676.jpg
Consilierii judeţeni s-au reunit marţi, 22 noiembrie 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 31 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Unul dintre primele proiecte de hotărâre dezbătute și aprobate a fost cel privind desemnarea unui administrator provizoriu în cadrul Consiliului de Administrație Provizoriu al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, ca urmare a încetării contractului de mandat nr.22681/22.06.2022. Prin cererea înregistrată la CJC cu nr. 44262 din 02.11.2022, Cătălin Ciupercă a solicitat încetarea contractului de mandat. Astfel, a fost desemnat Constantin Nicolae în calitate de administrator provizoriu al RAJDP Constanța.


Și proiectul privind aprobarea tarifelor pentru deszăpezire și combaterea lunecușului, pentru iarna 2022-2023, aplicate de R.A.J.D.P. Constanța, a Caietului de sarcini și a Contractului de prestare de servicii s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței. Următorul proiect de pe ordinea de zi a fost cel privind aprobarea proiectului „Construire corp nou - Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța” și a cheltuielilor legate de proiect. Obiectivul mai sus menționat este nominalizat în PNRR la poziția 45 din cadrul Listei de 49 de investiții propuse conform Aranjamentelor Operaționale PNRR. În acest sens, CJC a finalizat demersurile de realizare a unei documentații tehnico-economice complete faza SF, inclusiv obținerea avizelor de specialitate, iar documentația a fost avizată de Comisia Tehnico-Economică din cadrul CJC. Un alt proiect important a fost cel privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din T.V.A., pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, ca urmare a rectificării bugetului de stat pe anul 2022. În urma analizării solicitărilor scrise primite din partea reprezentanților primăriilor din județ, Comisia de analiză a solicitărilor UAT-urilor formulate în vederea repartizării sumelor defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, ca urmare a rectificării bugetului de stat pe anul 2022, a fost întocmită o propunere de repartizare a sumelor. Repartizarea de sume defalcate din TVA are drept scop întreținerea și modernizarea infrastructurii de drumuri județene și comunale a Județului Constanța.


Un alt punct dezbătut și aprobat a fost cel privind aprobarea Proiectului Tehnic și actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”. Conform procedurilor de accesare a fondurilor, a regulilor aplicabile proiectelor implementate în cadrul Programului Operațional Regional 2020-2024, în considerarea normelor legale incidente, precum și în contextul modificărilor tehnico-economice cuprinse în conținutul celor două documentații de proiectare (SF/DALI, respectiv PT, DDE) este necesară aprobarea autorității deliberative a județului Constanța pentru reflectarea indicatorilor valorici și tehnici actualizați și a dispunerii soluțiilor tehnice finale pentru derularea obiectivului de investiții.


De asemenea, a fost aprobat și proiectul privind închirierea unui imobil (clădire existentă și terenul aferent) necesar funcționării Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, precum și aprobarea Documentației privind procedura de atribuire a contractului de închiriere al acestuia. ISU Dobrogea, prin adresa numărul 3708943 din 15.11.2022, solicită sprijin în vederea relocării instituției. Imobilul în care își desfășoară activitatea în prezent a fost supus unei expertize tehnice, prin care se recomandă varianta desființării imobilului și construirea unui imobil nou cu materiale și tehnologii actuale omologate. În conformitate cu prevederile art. nr. 25 din Legea nr.48/2004, republicată privind protecția civilă, consiliile județene asigură spațiile necesare funcționării inspectoratelor pentru situații de urgență corespunzătoare, paza și securitatea acestora și a centrelor operaționale, precum și spațiile pentru depozitarea materialelor de intervenție.


Alt punct dezbătut și aprobat a fost cel privind aprobarea proiectului „Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța”.

Acestea au fost doar câteva dintre cele 31 de proiecte care au fost votate de către consilierii judeţeni din Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3603 secunde