Ce salarii încasează doctorii și personalul medical de la Spitalul Județean Constanța
Articole de la același autor
În principiu, venitul medicilor diferă de la unii la alţii în funcție de secție, de specialitate, de gradul de încadrare (medic, rezident, specialist și primar). În plus, cum spuneam, la salariul de bază se adaugă sporuri care pot duce la creșteri consistente. În linii mari, salariile cadrelor medicale sunt cam aceleaşi de la o unitate sanitară la alta. Legea prevede că diferenţa este de maximum 5%, de la un spital clinic la altul neclinic. De exemplu, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, raportat la informaţiile publicate pe site-ul instituţiei în luna martie 2022, un arhivar are un salariu de bază în valoare de 3.662 lei, un asistent social principal - 6.232 lei, un asistent cercetare ştiinţifică - 15.665 lei, un asistent farmacie 5.410 lei, un asistent medical 4.806 lei, iar un asistent medical principal - 5.410 şi ajunge la 5.181 lei pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în UPU - Smurd sau chiar 7.035 lei.


Rezidenţii încasează între 5.700 şi 8.240 de lei
Slujitorii lui Hipocrate, pe fiecare secţie în parte, au, şi ei, salarii diferite. De exemplu, un medic primar va primi un salariu de 15.665 lei, dar şi 7.783 lei sau 20.234 lei. Rezidenţii de anul I vor primi suma de 5.700 lei, cei din anul II - 6.100 lei, 6.558 lei, iar cei din anul III pot ajunge chiar la 7.563 lei sau 8.240 lei - unul din anul IV.

Top articole din Social
Comentează știrea
mult prea mari salariile daca punem in balanta competentele aratate! Si nu scrie nimic in articol de spaga zilnica care merge in continuare, plicul pt operaie,samd...
sunt doua universuri paralele, in acelasi stat unii fac foamea, altii o duc bine. sa nu uitam cine a creat mizeria asta, psd prin olguta vasilescu.
O infirmieră sau îngrijitoare primește un salariu cât un profesor debutant. Foarte mari salariile.
As sugera o modificare la articol privind salariile medicilor rezidenti. Acelea sunt salariile brute iar dupa toate taxele, ramane 55% din suma prezentata. De ex din 5700 raman 3700-4000 cu tot cu spor minim de stres 12% plus indemnizatia de hrana(alti salriati sau bonuri de masa) si tot asa. Informati-va mai bine.
Da și un profesor debutant sta la catedra ferit de orice fel pericol, miros, greutate, iar un infirmier schimba/muta/spala zilnic pacienți de 100-200 de kg, își rupe spatele, sta cu mana in urina și în fecale, doamna draga care se simte neîndreptățită, îți putea să veniți o zi să faceți munca lor și va garantez că după veți spune că sunt mult prea mici salariile lor.
Corect era sa spuneti clar in articol, faptul ca spaga NU adisparut, e prezenta atat la operatii cat si in rutina zilnica. Si da NU este impozabila, exista si nimeni nu face nimic, de la manager la portar, toti cer si primesc!
O asistenta isi gaseste de lucru in afara oe un salariu de 3-4 ori mai mare imediat. O profesoara de ce o fi ea poate sa caute mult si bine ca nu gaseste. Asadar nu e vorba de job in sine ci de principiul cerere-oferta. Nu le dam salarii mai mari la asistente, pleaca si ramanem in pom e simplu.