Tratamente inovatoare, gratuite, pentru bolnavii de Parkinson, la Spitalul Judeţean Constanţa

250
Tratamente inovatoare, gratuite, pentru bolnavii de Parkinson, la Spitalul Judeţean Constanţa - terapii-1648813264.jpg

Articole de la același autor

În această perioadă, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța vine în sprijinul pacienților care suferă de boala Parkinson, cu două variante de tratament noi, de ultimă generație, gratuite și care le pot asigura o viață aproape de normalitate. Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, tratamentul cu apomorfină și tehnologiile de ultimă generație sunt disponibile acum, complet gratuit, și pentru pacienții secției clinice de Neurologie din cadrul SCJU Constanța. Datorită terapiilor infuzionale, diminuarea efectelor bolii poate fi constantă, fapt ce va elimina din peisajul cotidian multe dintre simptomele des întâlnite cum ar fi: tremorul, încetineala sau dificultățile de mers.

„O dată cu aprobarea și disponibilitatea gratuită pentru pacienți a tratamentului cu apomorfină, cât și a tehnologiilor de ultimă generație (pompa cu triplă combinație levodopa/carbidopa/entacapona gel intestinal), putem să afirmăm, că noi, ca și specialişti în diagnosticarea și indicația tratamentului bolii Parkinson avem posibilitatea să ne ajutăm pacienții cu adevărat, acum având opțiunea să le individualizăm tratamentul în funcție de stadiul bolii și de simptomele pe care fiecare pacient le îndură în fiecare zi”, a declarat șeful secției de Neurologie, conf. univ. dr. Any Docu Axelerad.

Cele două metode noi de tratament necesită fie utilizarea unui dispozitiv transabdominal, permanent montat prin gastrostomie endoscopică percutană (metodă efectuată de o echipă mixtă de medici, în colaborare cu șeful secției de Gastroenterologie, prof. univ. dr. Eugen Dumitru), fie introducerea unui ac subțire sub piele, fixat cu un adeziv care să-l mențină în această poziție. „Pentru mine și colegii mei este o mare realizare profesională să fim printre primele clinici din țară, având deja primele cazuri cu rezultate remarcabile, cu aceste două noi tehnologii”, a mai adăugat medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3594 secunde