Aleşii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Se doreşte din nou retragerea CJC din ADD a judeţului Constanţa

916
Aleşii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Se doreşte din nou retragerea CJC din ADD a judeţului Constanţa - fond-sedinta-cjc-noua-1716831910.jpg
Consiliul Judeţean Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară, miercuri, 29 mai, cu începere de la ora 10:00. Pe ordinea de zi a şedinţei se află nu mai puţin de 41 de proiecte de hotărâre care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aleşii judeţeni.



Printre acestea se află un proiect care a mai fost trecut pe ordinea de zi a ultimei şedinţe şi care nu a fost adoptat. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind retragerea Unității Administrativ-Teritoriale Județul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța.

Bursele elevilor din judeţul Constanţa reprezintă un subiect foarte important pentru aleşii judeţeni, astfel că pe ordinea de zi se mai află şi proiectul de hotărâre privind suplimentarea de la bugetul județului Constanța, pentru anul 2024, a cuantumului burselor asigurate de la bugetul de stat, acordate elevilor din unitățile de învățământ special aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța.

Aşa cum au repetat-o în mai multe rânduri, consilierii judeţeni au adus în atenţia publică şi organizarea Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Popular „Mamaia”. Astfel că aceştia vor vota şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare încheiat între Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Consiliul Județean Constanța și Municipiul Constanța, în vederea desfășurării Festivalului Național de Muzică Ușoară „Mamaia” și a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular „Mamaia”, în perioada 23 august - 1 septembrie 2024.

Aşa cum se întâmplă la fiecare şedinţă de Consiliu Judeţean, pe ordinea de zi există mai multe proiecte de aprobare a bugetelor de venituri şi cheltuieli ale mai multor instituţii.

Aşadar, aleşii judeţeni vor vota proiectele privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, pe anul 2024, pentru Muzeul de Artă Constanța, rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de Investiții ale Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța pe anul 2024, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța pe anul 2024, rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, pe anul 2024, de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”, dar şi rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2024, pentru Teatrul de Stat Constanța.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a spus recent că renovarea actualei clădiri a Palatului Administrativ Constanţa este absolut necesară.

Aşadar, pe ordinea de zi se va afla şi proiectul de hotărâre privind aprobarea detalierii indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța”, aprobați prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.71/17.04.2024. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri. Şedinţa va avea loc în format fizic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2016 secunde