Alianțe și cumetrii electorale la Constanța? Cu cine negociază PNL și PSD pentru alegerile locale

1240
3

Articole de la același autor

Mai sunt patru luni până la alegerile locale din acest an și cele mai importante partide din Constanța nu și-au definitivat listele de candidați și nici eventualele alianțe pe care le vor face în speranța că vor obține cât mai multe voturi.


Referitor la listele pentru consiliul local și județean, la PNL Constanța nu există nume concrete ale unor persoane care se vor afla pe listă, însă, se lucrează la acest aspect. Nici la primari situația nu stă foarte bine, pentru Constanța nefiind anunțat oficial, deocamdată, candidatul partidului. 


"Mai durează până ce vom anunța candidatul la Primăria Constanța. Se lucrează la întocmirea listelor pentru consilierii locali și județeni. Sunt niște criterii stabilite de la nivel central, privind regulile generale, dar avem și noi criteriile noastre, în sensul că cei care își doresc să fie pe liste să vină cu diverse proiecte pentru comunitatea locală", a declarat copreședintele Organizației Municipale a PNL Constanța, Robert Boroianu.


În plus, el a mai adăugat că prin februarie-martie ar putea apărea primele nume propuse pentru lista de consilieri și a precizat că ținta partidului pentru consiliul local este de a se câștiga peste 50% din voturi pentru a obține majoritatea.


În ceea ce privește alianțele, recent, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, declara că Partidul Național Liberal va merge singur în campania pentru alegerile locale și nu va face nicio alianță la nivel național. "Vom câștiga alegerile singuri. Nu avem nevoie pentru primărie de nicio alianță preelectorală sau electorală cu nimeni. PNL, în această campanie, merge singur peste tot, la nivel național", a spus Alina Gorghiu. 


Cu toate acestea, cei din teritoriu au o altă opinie. În acest sens, liderul PNL Constanța, Robert Boroianu, a spus că nu ar refuza o alianță cu un partid de dreapta. "Din punctul meu de vedere, orice formațiune de dreapta este binevenită pentru a găsi cele mai bune soluții pentru cetățenii din Constanța. Eu sunt deschis în a mă așeza la o masă rotundă și a purta discuții cu reprezentanții partidelor de dreapta din Constanța. În ceea ce privește nominalizarea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, PNL nu poate garanta vreo funcție. Cine vrea să vină alături de noi, poate veni, dar fără condiții. Trebuie să o facă din convingere", a spus Robert Boroianu. 


În altă ordine de idei, pe plan local există indicii că PNL ar negocia cu ALDE pentru o eventuală alianță.


Și la PSD Constanța se lucrează
De partea cealaltă, PSD Constanța stă puțin mai bine, cel puțin în privința candidatului asumat pentru Primăria Constanța. Liderii social-democrați de la malul mării au decis deja că vor merge pe mâna lui Decebal Făgădău. La rândul său, acesta lucrează alături de echipa sa la întocmirea listelor pentru consiliul local și cel județean, dar, deocamdată, nici ei nu au nume certe de candidați.


În privința prieteniilor politice favorabile alegerilor, nici PSD nu și-a definitivat politica de alianțe. 


"PSD va stabili politica de alianțe pentru alegerile locale la finalul lunii ianuarie și, în funcție de această decizie, ar putea începe negocierile politice. Am cerut colegilor președinți ca până atunci să aibă o discuție largă, formală, cu fiecare organizație, ca decizia să fie luată cu cea mai mare susținere în partid. Decizia este extrem de importantă, politica de alianțe este extrem de importantă, îți poate aduce plusuri sau minusuri. Este o decizie strategică, deci trebuie să aibă o susținere bazată pe părerea cvasiunanimă din toate organizațiile. Teoretic, decizia unor eventuale alianțe ar trebui să fie valabilă și pentru alegerile locale și pentru cele parlamentare, dar discuția va fi purtată, în principal, pentru alegerile locale", a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.


El a mai adăugat că, printre partidele cu care ar face alianțe se regăsesc UNPR condus de Gabriel Oprea și ALDE condus de Călin Popescu Tăriceanu. 


Referitor la acest aspect, președintele Organizației Municipale a PSD Constanța și candidat la Primăria Constanța, Decebal Făgădău, are o altă strategie. "În calitate de președinte al Organizației Municipale a PSD Constanța comunic cu toți cei abilitați pentru a pregăti viitoarele alegeri locale din luna iunie. Organizațiile locale au libertatea de a încheia alianțe la nivel local. Avem discuții și cu UNPR, dar ne îndreptăm atenția și spre minoritățile naționale cu care colaborăm foarte bine, cum ar fi UDTTMR și UDTR", a spus Decebal Făgădău.


Comentează știrea

Finul
28 ianuarie 2016
Finul lui Dragomir

Ce se tot erijeaza in lider acest domn numit carnat!?

ath
28 ianuarie 2016
Am fost o sluga pana sa fiu militar

Probabil ca afirmatia asta va intra in istorie.Dumnezeu i-a pus in gura cuvintele potrivite.Fara sa-si dea seama,Visinescu a caracterizat, in cateva vorbe toata clasa politica si cozile ei de topor care au condus Romania din 1946 pana azi.Toti "alesii" nosti au fost slugi inainte de a fi sefi de stat,secretari de partid,primari,sefi de consilii judetene,prefecti,consilieri,politicieni locali,etc.Ganditi-va la Gheorghiu Dej,la Ceausescu Nicolae,la savantul Elenea Ceausescu,la militianul cu patru clase care taia si spanzura in cartierul nostru,la caporalul vostru din armata.Tremuram si azi in fata slugilor noastre.Cind o sluga ajunge la putere,in primul rand isi inlatura dusmanul (de clasa) : oamenii de cultura,oamenii inteligenti,intelectualii,politicienii incomozi.Sluga guverneaza ca un imparat si imparatul-sluga isi subordoneaza la randul lui alte slugi credincioase.Romanii au stiut de ce este in stare o sluga imbogatita peste noapte.Vorbele lui Visinescu au acelasi substrat cu alte zicale romanesti mai vechi sau mai noi:"Sa te fereasca Dumnezeu de burghezia proletara"(vezi Mazare) sau "Tiganul cand s-a vazut imparat in primul rand pe ta'c-su l-a taiat".Continuam sa ne alegem slugi in posturile de conducere.Alegem oameni necunoscuti,oameni fara o meserie,oameni care nu si-au practicat nicio zi meseria,dar chipurile sunt buni "organizatori",au "doctrina" de partid in sange , au "scoala vietii".In numele democratiei, al libertatii de a alege si de a fi ales,slugile noastre ajung sa puna mana pe putere.Vezi Doamne au dreptul asta.Rezultatul incapacitatii noastre de a alege intre bine si rau,intre sluga si gospodar,se vede cu ochiul liber.Uitati-va in jurul vostru.Sper sa rupem pisica anul asta.Doamne ajuta !

Lazar
1 februarie 2016
Negocieri PNL si PSD

Dl Boroianu Robert Aurel care ai falimentat Firma Gepeto si pacalit zeci de firme ai dus in faliment 7-8 firme vrei sa negociezi sa falimentezi C-ta sau judetu,poti da adresa mea de e-mail la partid,la SRI,IPJ sau Parchet C-ta sau cititorilor care citesc ziarul ca tu esti un bun Mengea si Infractor,tu incerci sa vezi daca la C-ta sa rasturnat carul cu prosti,ca ai aparatori care i-ati sutinut cu bani din furaciuni cu fraudele facute la Gepeto.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3918 secunde