Alina Gorghiu susține depolitizarea numirilor conducerilor din școli

132
Alina Gorghiu susține depolitizarea numirilor conducerilor din școli - alinagorghiupnl10-1471874914.jpg

Articole de la același autor

Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă, într-o postare pe Facebook, că politizarea managementului școlilor e un "virus" de care România trebuie să scape cât mai curând.

"Întreaga susținere pentru ministrul Educației, Mircea Dumitru, în problema numirilor pentru conducerea unităților de învățământ. Politizarea managementului școlilor e un virus de care trebuie să scăpăm cât mai curând. Va fi un mare pas înainte dacă fenomenul acesta, toxic pentru învățământul românesc, va fi oprit în mandatul guvernului tehnocrat", a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de socializare.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, le-a transmis, recent, inspectorilor școlari generali să țină seama exclusiv de competențe și de integritate atunci când numesc prin detașare di-rectorii de școli.

"Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele județe, se petrec numirile prin detașare ale directorilor de școli. Atrag atenția tuturor inspectorilor școlari generali că numirile directorilor trebuie să țină seama exclusiv de competențele și de integritatea per-soanelor în cauză", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Mircea Dumitru a mai precizat că Ministerul Educației va demara, în cel mai scurt timp, concursurile pentru directorii de unități de învățământ, astfel încât "să se pună capăt practicilor care, an de an, au afectat profund școala". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7731 secunde