Angela Merkel / Statul de drept a fost încălcat inacceptabil în România

462
1
Angela Merkel / Statul de drept a fost încălcat inacceptabil în România - angela-1341840375.jpg
Cancelarul german Angela Merkel a declarat, astăzi, pentru ORF, că încălcarea statului de drept în România este "inacceptabilă". Merkel a făcut referire și la suspendarea președintelui Traian Băsescu, cu care a avut o discuție în prealabil.
"Ne așteptăm ca Guvernul român să restabilească încrederea în țară și în procesul constituțional. Guvernul german urmărește cu mare îngrijorare derularea evenimentelor", a precizat purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Siebert.

"Suspendarea lui Băsescu vineri și organizarea referendumului au avut loc într-un mod care a ignorat principiile de bază ale statului de drept și a arătat lipsa unui respect necesar pentru autoritățile constituționale", a mai spus Siebert.

Valorile comune ale Uniunii Europene se aplică și României, a subliniat acesta. "Cancelarul consideră inacceptabil ca principiile de bază ale statului de drept să fie încălcate într-o țară membră a Uniunii Europene"

Seibert a subliniat că Berlinul și Uniunea Europeană așteaptă ca Guvernul României "să restabilească încrederea în România și respectarea statului de drept".

Vineri, Seibert emitea "dubii serioase în legătură cu legitimitatea" reformelor inițiate de Cabinetul Victor Ponta pentru modificarea legii Curții Constituționale.



Comentează știrea

Radu B
9 iulie 2012
Eroare de traducere

Angela Merkel a spus de fapt:"Daca Statul de drept a fost încălcat atunci aceasta situatie ar fi inacceptabila în România" Insa cei care sunt pro PDL, pro scadere cu 25 la suta la salarii si pro scadere cu 15% la pensii, taie aceste elemente pentru a influenta votul de pe 29 Iulie :) Oamenii nu uita taierile de salarii si pensi si somajul adus de PDL, asa ca votul de pe 29 iulie va fi clar in favoarea Romaniei, ne-am saturat de austeritate vrem prosperitate !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3873 secunde