95 de milioane lei pentru organizarea referendumului privind demiterea președintelui

320
95 de milioane lei pentru organizarea referendumului privind demiterea președintelui - referendum-1341768886.jpg
Guvernul a aprobat, în cadrul unei ședințe convocate, sâmbătă, la Palatul Victoria, șase proiecte de hotărâre de guvern în legătură cu organizarea referendumului din 29 iulie, privind demiterea președintelui Traian Băsescu, fiind alocat un buget de 95,660 milioane lei.
Ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, a declarat că această sumă va fi folosită pentru cheltuieli cu centralizarea și prelucrarea rezultatelor votării, organizarea birourilor electorale, desfășurarea procesului electoral și indemnizațiile membrilor birourilor electorale.
Suma se alocă din Fondul de Rezervă Bugetară pentru principalele instituții implicate în organizarea referendumului: Ministerul Administrației și Internelor, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Externe, Secretariatul General al Guvernului și Serviciul de Transmisiuni Speciale. 
Ministrul Paul Dobre a explicat că, având în vedere luarea unor măsuri speciale de securitate, s-a stabilit că Regia Autonomă "Monetăria Statului" să confecționeze ștampilele cu mențiunea "votat", de timbre se va ocupa C.N. "Imprimeria Națională", iar tipărirea buletinelor de vot va fi asigurată de R.A. "Monitorul Oficial". De asemenea, la nivelul localităților, se vor folosi pentru dotarea secțiilor de votare materialele utilizate la alegerile locale din 10 iunie. 

Calendarul campaniei pentru referendum
Dobre a detaliat și calendarul organizării campaniei electorale și a referendumului: "În momentul de față, conform hotărârii Parlamentului, suntem în campanie electorală pentru referendumul național din 29 iulie. Până pe 10 iulie, partidele trebuie să își desemneze delegații în Biroul Electoral Central și în celelalte birouri electorale. Campania electorală se încheie în ziua de 28 iulie 2012, ora 7.00, iar începerea votării începe pe 29 iulie, ora 8.00 și închiderea votării pe 29 iulie, ora 20.00. Referendumul se desfășoară atât pe teritoriul național și orice cetățean poate vota oriunde pe teritoriul național, iar în străinătate se va vota la secțiile care se vor organiza de către Ministerul Afacerilor Externe".
Dobre a spus că va fi luat în calcul numărul "cetățenilor români aflați pe listele electorale, așa cum a fost și la alegerile locale", iar dacă prin referendum populația decide demiterea președintelui, vor fi organizate în termen de 90 de zile alegeri prezidențiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Iulie 2012
Stire din Politică-Administrație : BĂSESCU, din nou la POPOR
Pagina a fost generata in 0.6483 secunde