Asfaltarea drumurilor, prioritate pentru administraţia locală din Corbu. "Avem nevoie de susţinere"

818
1
Asfaltarea drumurilor, prioritate pentru administraţia locală din Corbu.
De cele mai multe ori, comuna Corbu este luată cu asalt de turişti pe timpul verii, însă problemele apar şi în celelalte anotimpuri.

De aceea, administraţia locală din Corbu încearcă să implementeze proiecte care să fie benefice pentru locuitorii din zonă.

Viceprimarul din Corbu, Vasile Halici, susține că asfaltarea şi refacerea unor drumuri sunt foarte importante şi tocmai din acest motiv echipele primăriei încearcă să refacă infrastructura de acest gen din comună.

„Putem vorbi despre drumul care face legătura între Corbu, Năvodari şi Mihai Viteazu. Este un proiect european şi în cel mult două luni de zile încep lucrările. Proiectul este finanţat şi noi am pus la dispoziţia Consiliului Judeţean Constanţa tot spaţiul necesar pentru ca activitatea să fie desfăşurată de către constructor în cele mai bune condiţii. Ne-am propus să ne ocupăm şi de drumul care face legătura între Marea Neagră şi Corbu. Aici sunt probleme de suprapunere de terenuri. Terenul cadastrat al unei persoane intră în acest drum şi astfel trebuie expropriat. Mai este o variantă, aceea de cedare a proprietarului de bunăvoie ca noi să ne putem ocupa de proiect”, a declarat pentru „Cuget Liber” viceprimarul comunei Corbu, Vasile Halici.

Iarna se apropie cu paşi repezi, astfel că Vasile Halici se gândeşte şi la cum se vor încălzi oamenii din Corbu pentru a trece cu bine de frigul care urmează.


El a explicat faptul că aceste probleme au apărut de când a explodat un reactor de la rafinăria Petromidia. Din acest motiv, materialele de încălzire s-au scumpit şi aproape că au devenit un lux.


„Avem foarte multe probleme în Corbu. De când a explodat reactorul de la Petromidia riscăm să stăm foarte prost la capitolul cocs. Lemnele sunt din ce în ce mai scumpe şi oamenii nu au posibilitatea să le mai cumpere. Noi vrem să venim cumva în ajutorul locuitorilor din comună. Am discutat la Ministerul Dezvoltării şi ni s-a spus să facem toate demersurile ca să putem demara acest proiect de racordare la reţeaua de gaze. Comuna se dezvoltă încetul cu încetul”, a mai spus viceprimarul.

Aşa cum a mai făcut-o şi în trecut, Vasile Halici aminteşte de faptul că localitatea pe care o administrează nu beneficiază de foarte mare ajutor de la Consiliul Judeţean Constanţa. Viceprimarul spune că este nevoie de anumite sume de bani pentru ca proiectele să fie duse la bun sfârşit şi comuna să se dezvolte.
„Să dea Dumnezeu ca cei din Consiliul Judeţean Constanţa să înţeleagă că noi avem proiecte, dar fără ajutorul lor nu putem să le demarăm. Avem nevoie de susţinere, de bani. Indiferent de ce culoare politică avem, trebuie să uităm de ea. Trebuie să dezvoltăm această comună. Din acest motiv am fost aleşi. Dacă se menţine acest război între partide, nu vom putea face nimic. Putem spune că este un echilibru între comuna noastră şi celelalte? Eu zic că nu. Încă o dată o spun! Avem nevoie de ajutor”, a concluzionat Vasile Halici.



Comentează știrea

Tastatura
11 noiembrie 2022
Calculator

1Aspect, intuiti varsta si vedeti la scoala. Adica 0Calculator, dar la Caiet 10 cu Felicitari ! "[implementeze proiecte care să fie benefice pentru locuitorii din zonă]" pe "[Start, Cind Incepe ca sint si aici n-alti factori implicati" exact ca la [Caiet]. Vedeti si aici cum vine: "La pictura nu mai ai culoare. E in regula dar intii faci rost de panza (caiet)", etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2318 secunde