Atac virulent din USR la adresa CCR: "Pionii instalați de Dragnea continuă războiul împotriva justiției"

217
Atac virulent din USR la adresa CCR:
Deputatul USR Silviu Dehelean a acuzat miercuri că „pionii instalați de Dragnea” continuă războiul împotriva justiției, imediat după ce judecătorii CCR au constatat că este neconstituțională reducerea de la 10 la 7 ani a vechimii necesare pentru accederea procurorilor în DNA și DIICOT.

„O decizie din partea CCR care era, din păcate, așteptată și despre care Ministrul justiției avertiza zilele trecute. O decizie care e doar parte dintr-un război împotriva justiției continuat și astăzi de pionii instalați în anii trecuți de Dragnea în funcții. Rămășițe menite să ne aducă aminte de anii PSD. CCR a decis să admită sesizarea de neconstituționalitate pe proiectul depus de mine și colegii din USR PLUS, care prevedea scăderea vechimii pentru ocuparea funcției de procuror la DNA și DIICOT. Printr-o lege a lui Iordache, vechimea a fost crescută la 10 ani, ceea ce a dus la un deficit doar la DNA de 40% din personal, în timp ce alți 50 procurori au vârsta de pensionare și pot pleca oricând. Practic, prin acea lege, au aplicat o lovitură de grație DNA. Lăsat fără resurse, DNA nu poate funcționa”, a scris deputatul USR pe Facebook.

„Cum e posibil ca legea care blochează activitatea DNA să fie constituțională, în schimb legea depusă de mine care anulează prevederea PSD să fie neconstituțională? Vom aștepta motivarea CCR și, împreună cu colegii juriști, vom căuta cea mai bună soluție pentru a reporni lupta anticorupție si pentru a permite ca DNA și DIICOT să își continua misiunea. Pe de-o parte, UDMR blochează desființarea SIIJ, pe de altă parte, cu ajutorul CCR, sunt blocate reformele necesare și cerute de Comisia de Veneția și magistrați. Nu abandonăm, continuăm lupta pentru întărirea sistemului de justiție”, a adăugat acesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2848 secunde