Atragerea fondurilor europene în Mihail Kogălniceanu, prioritatea primarului Ancuța Belu

452
Atragerea fondurilor europene în Mihail Kogălniceanu, prioritatea primarului Ancuța Belu - ancutabelu112-1468853677.jpg

Articole de la același autor

Alegerile locale au trecut și cei mai mulți primari și-au intrat deja în drepturi, mulți dintre aceștia având agenda plină de proiecte, astfel că principala preocupare rămâne găsirea banilor necesari pentru realizarea acestora. Printre aleșii locali din județul Constanța care își dau interesul de a pune în aplicare ceea ce au promis în campania electorală se află și șefa administrației publice din comuna Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu. 


De altfel, un proiect a fost deja realizat cu bani de la bugetul local. Este vorba despre amenajarea unei piețe agroalimentare, solicitată de oamenii din comună pentru a putea să-și vândă produsele din propriile gospodării. Totodată, s-a lucrat și la un parc de recreere în zona centrală a localității. 


"Piața agroalimentară din Mihail Kogălniceanu și parcul de recreere le-am finalizat. De asemenea, suntem pregătiți să începem lucrările pentru asfaltarea a încă două străzi, două porțiuni de străzi mai afectate, este vorba de străzile Victoriei și Karamurat. Lucrările le vom executa cu bani de la bugetul local", a spus primarul Ancuța Belu. În plus, administrația locală se axează și pe realizarea unor proiecte sociale ce vizează sprijinirea tinerilor din comună în vederea construcției de case, în acest sens urmând să fie repartizate loturi de teren celor care au până în 35 de ani. 


Totodată, autoritățile locale ale comunei au muncit pentru întocmirea de proiecte care urmează să fie depuse pentru obținerea finanțării de la Uniunea Europeană. 


Cu privire la asemenea investiții se așteaptă deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor, în speranța că vor putea atrage bani pentru construcția unei grădinițe cu program prelungit și a unui centru multifuncțional pentru copiii aflați în situații de risc de abandon școlar, familial și cu afecțiuni neuropsihice.


"Sperăm să obținem bani pentru construcția unui centru multifuncțional destinat copiilor aflați în situații de risc de abandon școlar, familial și cu afecțiuni neuropsihice. De asemenea, ne dorim să atragem bani de la Uniunea Europeană pentru ridicarea unei grădinițe cu program prelungit. Sunt două investiții foarte importante pentru noi, trebuie să vedem în ce măsura putem să accesăm fondurile structurale", a declarat Ancuța Belu.


Un alt demers pe care administrația locală de la Mihail Kogălniceanu îl va face se referă la reabilitarea de drumuri.


"Cea mai mare prioritate este asfaltarea străzilor pentru că, din 1996 și până în prezent, nu s-a mai asfaltat niciun drum comunal, s-au făcut asfaltări doar pe drumurile județene care intersectează sau naționale. După lucrarea de alimentare cu apă și canalizare, drumurile arată groaznic. Este clar că am nevoie de proiecte pe fonduri europene sau, până la urmă, dacă va fi nevoie voi face chiar și credite externe cu dobândă mică pentru că primăria și-ar permite să plătească până la un anumit nivel", a mai spus primarul Ancuța Belu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.543 secunde