Au fost acceptate proiecte finanțate prin programul național de investiții "Anghel Saligny"

221
Au fost acceptate proiecte finanțate prin programul național de investiții
Primele 73 de proiecte de investiții pentru realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunțat ministrul Cseke Attila.


Valoarea lor totală este de 3.854.583.847,09 lei, finanțarea fiind asigurată prin programul național de investiții „Anghel Saligny”.

Acestea fac parte din categoria celor 105 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale din 165 de unități administrativ-teritoriale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul programului operațional infrastructură mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.


„Obiectivul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetățenii care nu sunt racordați la rețeaua de gaze naturale și, prin acest program, vom branșa aproximativ 196.000 de familii la rețeaua de gaze”, a precizat ministrul dezvoltării.

Cseke Attila a reamintit că, prin programul „Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5214 secunde