AUR promite salariu minim de 5.000 de lei și impozitarea cu 16% a profiturilor marilor firme

137
AUR promite salariu minim de 5.000 de lei și impozitarea cu 16% a profiturilor marilor firme - aur-propunere-1684058829.jpg

Articole de la același autor

Măsurile economice susţinute de AUR în programul de guvernare, prezentate de prim-vicepreşedintele partidului, Marius Lulea, vizează simplificarea politicii fiscale; în acest sens, pentru companiile cu o cifră de afaceri (CA) mai mică de 5 milioane de euro va fi stabilit un impozit pe CA de 2%, iar pentru companiile cu cifra de afaceri egală sau mai mare de 5 milioane de euro se va aplica un impozit pe profit de 16%.

Totodată, companiile care nu îşi declară profiturile în România vor fi taxate cu 1% din cifra de afaceri.

„AUR propune şi vom face o simplificare a fiscalităţii. Trebuie să rămână mai mulţi bani la dispoziţia firmelor româneşti şi a salariaţilor. Pentru firmele mici cu o cifră de afaceri până în 5 milioane de euro, AUR propune un impozit simplificat de 2% din cifra de afaceri. Pentru cei care nu sunt corecţi cu poporul român şi care nu îşi declară profiturile în România se va institui o taxă de 1% din cifra de afaceri. Va trebui statul să creeze bănci pentru agricultură, Banca Agricolă, Banca pentru Dezvoltare, care să ajute companiile şi administraţiile publice şi o Bancă Românească pentru Locuinţe şi Consolidare. Este nevoie ca românii să se crediteze la fel cum se creditează şi ceilalţi europeni, la dobânzi corecte”, a susţinut Lulea, conform Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6971 secunde