AUR: "Statul cheltuiește sume uriaşe cu pensiile speciale şi cu sinecurile din aparatul administrativ"

222
AUR:

Articole de la același autor

AUR consideră că modelul după care funcţionează administraţia publică din România nu este sustenabil şi apreciază că reorganizarea teritorial-administrativă a ţării trebuie să fie o prioritate pentru toate partidele şi societatea civilă.

„O dovadă în acest sens este chiar criza economică generată de gaura bugetară, dar şi de faptul că statul cheltuiește sume uriaşe cu pensiile speciale şi cu sinecurile din aparatul administrativ. Soluţia există pentru a reduce risipa din bugetul naţional: reorganizarea teritorială şi, implicit, reforma administrativă, care să reducă numărul instituţiilor statului român cu două treimi. Pentru a pune capăt actualului model deficitar este nevoie de asumarea unei reorganizări teritorial-administrative profunde. Acest lucru trebuie asumat drept un proiect de ţară pentru România, care să fie susţinut de toate partidele politice şi societatea civilă”, se arată într-un comunicat al AUR.

Potrivit aceleiaşi surse, Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi mai multe organizaţii patronale ar fi solicitat autorităţilor reorganizarea teritorial-administrativă a ţării prin reducerea numărului de judeţe de la 41 (plus Bucureşti) la 15 şi redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5.000 de locuitori.

„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) susţine propunerea formulată de CCIR, ea regăsindu-se printre primele 5 priorităţi ale programului de guvernare al AUR. Însă, pe lângă reforma teritorial-administrativă a României, AUR va veni şi cu alte măsuri care vor conduce la eficientizarea statului român, dar şi la depolitizarea instituţiilor publice, precum reducerea de la 8 la 4 a numărului regiunilor de dezvoltare”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, citat în comunicat.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4841 secunde