AUR vrea interzicerea importurilor de cereale din Ucraina

134
AUR vrea interzicerea importurilor de cereale din Ucraina - aur-cereale-1681926582.jpg
Preşedintele AUR, George Simion, cere interzicerea importurilor de cereale din Ucraina şi a tranzitului acestora prin România şi a explicat că refuzul PSD de a acţiona în acest sens i-a determinat pe deputaţii AUR să voteze pentru moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea.

„Nu a făcut ce am cerut noi şi PSD nu interzice importurile de cereale din Ucraina”, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, George Simion.

Liderul grupului AUR din Senat, Claudiu Târziu, susţine că importul cerealelor excesiv de chimizate din Ucraina la un preţ de dumping i-a falimentat pe fermierii români.

„PSD susţine că va cere suspendarea temporară a importurilor de cereale. Toate importurile de cereale din Ucraina s-au făcut fără respectarea legislaţiei în vigoare, fără să ţină cont că aceste cereale sunt excesiv chimizate, că nu răspund normelor europene şi, implicit, româneşti, că au fost puse pe piaţă la un preţ de dumping, care i-a falimentat pe fermierii români. PSD ar vrea interzicerea temporară, nu interzicerea importului, nu interzicerea tranzitului, aşa cum ar fi normal. Ministrul Daea spune că se va vedea cu omologul ucrainean pentru a discuta această chestiune. Ne vom trezi cu aceleaşi minciuni. Ministrul ucrainean al Agriculturii este într-un turneu european de recâştigare a bunăvoinţei statelor care au ajuns la capătul răbdării în această criză a cerealelor: Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia şi Bulgaria. Ciudat este că România, prin care au tranzitat 60% din cereale, mai are încă răbdare pentru că aşa i se cere de la Bruxelles. Guvernul Ciucă încearcă să-i liniştească pe români, pentru a uita subiectul, aşa cum s-a întâmplat cu Canalul Bîstroe”, a spus Claudiu Târziu.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.45 secunde