Dacian Cioloş: "În loc să îşi trimită scrisori, Ciolacu ar face bine să caute un nou ministru"

173
Dacian Cioloş:

Articole de la același autor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este în opoziţie cu el însuşi, apreciază europarlamentarul Dacian Cioloş, fost comisar european pe Agricultură, care a reafirmat că ministrul Petre Daea ar trebui demis.

„Preşedintele PSD Ciolacu îi trimite o scrisoare co-premierului Ciolacu de la coaliţia de guvernare, cerând ca Guvernul să ia măsuri urgente pentru a ajuta fermierii pe care ministrul pus de Ciolacu la Agricultură i-a lăsat baltă. Din păcate pentru fermierii şi cetăţenii români, acesta este modul ipocrit în care şeful PSD tratează probleme grave ale României, doar ca să nu piardă capital electoral. De fapt, lipsa de soluţii reale pentru agricultorii români îşi are originea în numirea domnului Daea la minister şi apoi în încăpăţânarea cu care Marcel Ciolacu îl ţine în funcţie, în ciuda tuturor dovezilor de incompetenţă”, a afirmat Cioloş într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Potrivit acestuia, criza cerealelor este o problemă complexă, pentru a cărei rezolvare un ministru al Agriculturii ar trebui să lucreze cu fermierii români, să vorbească cu traderii, să aibă contacte la nivel european şi internaţional şi o înţelegere a mecanismelor UE, să le explice ucrainenilor care sunt limitele tranzitului pe teritoriul naţional şi să fie capabil să propună şi să susţină soluţii.

„Aşa că Marcel Ciolacu, în loc să îşi trimită scrisori sie însuşi, ar face bine să caute rapid un nou ministru, de data asta competent. Şi să clarifice dacă pe această speţă, dar şi pe altele din ultimele săptămâni, PSD-ul pe care-l conduce e în opoziţie sau la guvernare. Cred că acest lucru nu-i e clar nici dumnealui, cu atât mai puţin nouă, celor care urmărim din afară cum funcţionează sau nu funcţionează coaliţia de guvernare. Iar victime sunt cetăţenii români care aşteaptă soluţii şi nu contorsiuni politice”, explică europarlamentarul Dacian Cioloş.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6942 secunde