Avem bani pentru majorarea de 7,5% promisă bugetarilor, plătim în ianuarie

237
Premierul Victor Ponta a dat asigurări, astăzi, la începutul ședinței de guvern, că în luna ianuarie 2013 vor fi plătite majorările de salarii de 7,5%, promise bugetarilor, chiar dacă sunt întârzieri în aprobarea bugetului pe anul viitor.

"Din păcate, nu avem încă bugetul (pe 2013, n.r.), s-au lungit alegerile. Sper să nu se lungească prea mult și zona de consultări și denumirea noulu guvern, pentru că nu putem să venim cu bugetul. În luna ianuarie, conform legii avem 1/12 din bugetul anului 2012, dar avem acoperită creșterea cu 7,5%, cea de la 1 decembrie", a spus Victor Ponta. El a precizat că "nu crește niciun buget la cheltuieli de personal- începând cu Parlament, Președinție, Curți Constituționale, de Conturi", excepție de la această regulă fiind situațiile special din sănătate sau educație.

"O mare parte din actele normative amânate de Guvernul Boc nu pot să-și producă efectele decât în momentul în care avem bugetul. Aici vorbim și de taxa auto, de anumite lucruri pe care Guvernul Boc le-a amânat pentru 31 decembrie 2012", a mai declarat șeful Executivului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2133 secunde