Bogdan Aurescu a participat la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre UE

252
Bogdan Aurescu a participat la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre UE - auresculuni2-1649689898.jpg
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre ale Uniunii Europene - Consiliul Afaceri Externe/CAE, care s-a desfăşurat la Luxemburg.

Principalele subiecte de pe agendă au fost răspunsul UE la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei şi iniţiativa Uniunii Europene - Global Gateway, adoptată în decembrie 2021. Miniştrii de Externe europeni au abordat succint şi aspecte referitoare la Balcanii de Vest, Libia şi Mali, a informat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, înaintea reuniunii a avut loc şi un mic dejun de lucru cu participarea procurorului-şef al Curţii Penale Internaţionale, Karim Khan, cu privire la investigaţiile privind crime de război în Ucraina. De asemenea, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a participat alături de omologii europeni, la un dejun cu miniştrii de externe din Norvegia, Anniken Huitfeldt, şi Islanda, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir, discuţia concentrându-se asupra situaţiei din Ucraina.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4009 secunde