Bugetul județului Constanța a intrat la apă

570

Articole de la același autor

În cursul zilei de ieri a avut loc cea de-a doua ședință a Consiliului Județean Constanța pe anul 2012, unde au fost discutate și supuse aprobării un număr de 60 de proiecte, incluzând și ordinea suplimentară.
Astfel, membrii CJC au votat mai multe proiecte ce vizau bugetele și organigramele pentru instituțiile subordonate din județ. Deși majoritatea proiectelor au trecut cu voturile tuturor consilierilor, reprezentanții PDL au votat împotriva sau au decis să se abțină cu privire la câteva puncte. Printre acestea amintim proiectul prin care a fost stabilit bugetul județean pe 2012, despre care liderul CJC, Nicușor Constantinescu, a declarat că este mai mic cu 18 procente față de 2011 și cu 30 față de 2009.
De asemenea, pedeliștii s-au abținut și de la votarea proiectului ce viza protocolul de colaborare dintre CJC și Fundația "Fantasio", de la cel privind preluarea unor imobile, din gestiunea S.C. Domeniul Public și Privat Județean S.R.L. în administrarea CJC și predarea lor către consiliile locale respective, precum și de la votarea proiectului privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din T.V.A. Menționăm că la acest punct, CJC a decis acordarea unor sume semnificative pentru infrastructurile drumurilor a cinci localități din județ: Bărăganu, Chirnogeni, Cobadin, Comana, Lipnița. Dintre acestea, cei mai mulți bani vor merge către administrația locală Lipnița condusă de pesedistul Florin Georgel Onescu, pe care CJC a cadorisit-o cu 600.000 de lei, iar cei mai puțini, respectiv 200.000 de lei vor merge la primăria Comana, condusă de liberalul Ion Adam.
În plus, democrat-liberalii nu au vrut să voteze nici proiectul ce viza repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit. Și aici suma cea mai mare a fost atribuită primăriei Lipnița, care va primi 800.000 de lei de la CJC. Pe listă se află și administrațiile locale din Hârșova, Cumpăna și Dobromir, care, în total, vor avea "pe mână" în jur de 800.000 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru finanțarea proiectelor cu fonduri nerambursabile. De asemenea, un alt milion a fost atribuit unui număr de 12 localități pentru dezvoltarea locală și proiecte de infrastructură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3375 secunde