Case noi pentru tinerii din Murfatlar. 24 de familii vor primi locuințe în blocurile ANL

302
Case noi pentru tinerii din Murfatlar. 24 de familii vor primi locuințe în blocurile ANL - murfatlarblocurianl-1498664930.jpg
Reprezentanții Ministerului Dezvoltării au anunțat, ieri, că mai multe locuințe pentru tineri destinate închirierii au fost recepționate, tot ieri, în orașul Murfatlar. Mai exact, este vorba de 24 de locuințe, 12 apartamente cu o cameră și 12 apartamente cu două camere, care au fost construite în amplasamentul din strada Alexandru Ioan Cuza. Acestea sunt repartizate pe două scări cu regim de înălțime S+P+2E (subsol + parter + 2 etaje). Costul investiției se ridică la aproximativ 500.000 euro. 


Locuințele sunt construite pe terenuri puse la dispoziția Agenției de către autoritățile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 și 35 de ani, care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuință. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiții.


În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuințele pentru tineri pot fi achiziționate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autoritățile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a prețului final din surse proprii. 


v v v


În altă ordine de idei, până în prezent, la nivelul județului Constanța, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii, un număr de 1.656 de unități locative în localitățile Constanța, Murfatlar, Medgidia, Cernavodă, Ovidiu, Mangalia, Eforie Nord, Cumpăna, Costinești, Hârșova, Valu lui Traian, Techirghiol, Cogealac, Mihail Kogălniceanu, Năvodari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3041 secunde