Ce "ascunde" Mazăre în spatele angajaților Primăriei?

1951
Ce
Consilierii locali s-au reunit, ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare pentru a aproba rectificarea bugetului municipal pe anul 2010. Deși, inițial, s-a vehiculat că ședința este organizată pentru alocarea banilor necesari pentru plata drepturilor câștigate de angajații Primăriei Constanța, în instanță, de fapt, a fost vorba despre două proiecte.
Cel de-al doilea vizat, și de care s-a discutat concret, făcea referire la însușirea cotelor părți de teren corespunzătoare apartamentelor din blocurile BN7 și BN8 din cartierul cu locuințe pentru tineri. Până aici, nimic deosebit!
Totuși, dacă ar fi să luăm în calcul că, în sala de ședință, nu s-a vorbit despre nicio rectificare privind vreo investiție în turism, lucrurile par să ia o altă întorsătură. Concret, la finalul art.1, care face referire la rectificarea care se datorează restituirii sumelor reprezentând drepturile speciale pentru funcționarii publici apare și finanțarea unui proiect de investiții în turism. Pe de altă parte, această investiție în turism a fost majorată cu suma de 20 miliarde de lei vechi, probabil o afacere destul de importantă din moment ce s-au alocat atâția bani. Curios este că mulți dintre consilieri nici nu știau despre ce proiect de investiții în turism este vorba.
Așadar, din câte se pare, cele două proiecte au fost, de fapt, trei, primele două fiind doar paravane pentru trecerea unui proiect despre care nu s-a făcut vorbire în sala de ședință.

Nu vă bucurați prea mult, că s-ar putea să-i dați înapoi!
În altă ordine de idei, dacă prefectul va da aviz, angajații Primăriei au șanse să primească banii care li se cuvin ca urmare a deciziei instanței de judecată. Ei au câștigat înapoi sporurile care le-au fost reținute de la începutul anului și până în prezent. Funcționarii au câștigat acest drept în instanță după ce au atacat dispoziția primarului prin care sporurile le erau tăiate pe anul 2010, după ce Curtea de Conturi a spus că acești bani sunt acordați ilegal. Astfel, fiecare angajat va primi înapoi între 10.000 și 12.000 de lei.
Cu toate acestea, funcționarii ar trebui să aibă grijă cum cheltuiesc acești bani, deoarece este posibil să-i dea înapoi. Și asta pentru că, între Primăria Constanța și Curtea de Conturi, există un proces pe rol. În caz că Primăria va pierde procesul, funcționarii vor fi nevoiți să dea înapoi banii de care speră să se bucure curând.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Noiembrie 2010
Stire din Social : Mazăre sub ape, Constanța sub gunoaie
Pagina a fost generata in 0.4673 secunde