Ce combinații se mai fac în politică. "Noua alianţă este o opţiune bună şi pentru judeţul Constanţa"

6519
Ce combinații se mai fac în politică.

Articole de la același autor

Cu toate că mulți dădeau dispărut de pe scena politică Partidul Mișcarea Populară, iată că cei care s-au ambiţionat şi au mai rămas prin această formațiune politică au găsit alternative pentru supraviețuire. După ce s-au curtat câteva luni bune cu diverse partide, dragostea politică dintre Mișcarea Populară, Forța Dreptei și USR va avea sorți de izbândă la acest nivel. Rămâne, însă, de văzut cum va fi ea primită şi de cetăţenii care vor merge la urne.

La propunerea Consiliului Executiv Naţional, Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a votat, duminică, pentru crearea unei alianţe politice cu USR şi Forţa Dreptei. Decizia a fost votată cu unanimitate de către structura naţională de conducere a PMP, iar preşedintele Eugen Tomac a fost mandatat să reprezinte PMP în relaţia cu cele două partide.

„În ciuda încercărilor de a destructura acest partid, PMP nu a dispărut şi nu va dispărea. Am trecut printr-o perioadă plină de atacuri fără precedent, din foarte multe direcţii, dintr-un raţionament simplu – PMP există, într-o scenă politică în continuă schimbare. Nici PSD şi nici PNL nu mai sunt ce au fost, dar noi am rămas o constantă. O alianţă de dreapta este singura soluţie pentru România. Este un proiect curat, un proiect corect, un proiect care oferă românilor o variantă echilibrată la ceea ce ne oferă alianţa neputinţei, formată din cele două partide de la guvernare”, a declarat preşedintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac.

Şi pe plan local, decizia este pe placul preşedintelui PMP Constanţa, Claudiu Palaz, care spune că această alianţă este singura alternativă pentru un pol de dreapta real.

„Alianța este singura alternativă pentru un pol de dreapta real. În contextul politic în care PNL este total compromis din punct de vedere al opțiunilor electorale, o construcție a celorlalte partide de dreapta este binevenită, atât la nivel naţional cât şi la nivel local. Este clar pentru toată lumea că PNL a câștigat sub un singur slogan electoral: JOS PSD! iar azi, tot PNL, i-a adus la guvernare cu mânuţele lor şi cu un obraz politic, gros, ca de Crăciun. Românii o duc din ce în ce mai greu şi este clar că acest mix de roşu cu galben nu este bun pentru România. Noua alianță este o opţiune bună pentru țară şi va fi bună şi pentru județul Constanța”, a declarat pentru Cuget Liber, Claudiu Palaz.

El a spus că dorește să colaboreze la nivel local cu Forţa Dreptei şi USR Constanța. În plus, a precizat clar că, momentan, nu au existat discuţii legate de funcțiile la care aspiră fiecare ci atunci când se va face concret alianța vor stabili și funcțiile.

„Am anunțat că dacă se hotărăsc pe ce funcții vor candida cei din alianţă eu îi voi sprijini, dar deocamdată nu a fost anunțată nicio candidatură. Sunt foarte flexibil în această colaborare, nu doresc să candidez pe vreo funcție, sau să cerem vreo funcție. Suntem deschiși pentru această alianță, vom avea discuții la nivel local. Abia după ce va lua naștere şi pe hârtie această alianță vom stabili cine și unde va candida, în urma unor liste pe care le vom discuta împreună”, a precizat Claudiu Palaz.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6238 secunde