Ce program a pregătit administraţia locală din Cumpăna cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

389
Ce program a pregătit administraţia locală din Cumpăna cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române - cumpanasarbatoare-1674242537.jpg

Articole de la același autor

Primăria și Consiliul Local Cumpăna organizează marți, 24 ianuarie 2023, de la ora 10:45, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, invită, cu acest prilej, toți locuitorii comunei să sărbătorească, așa cum se cuvine, această zi de o importanță istorică pentru poporul român.

„Este ziua în care aniversăm Mica Unire, eveniment care a permis să devenim liberi. Faptele eroilor noştri ne-au lăsat o țară întreagă, frumoasă și bogată. Aducem astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României Unite”, a declarat Mariana Gâju.

Astfel, marţi, 24 ianuarie, între orele 10:45 şi 11:00 se va depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din partea reprezentanților Consiliului Local Cumpăna.

Apoi, de la ora 11:00 se va depune o coroană de flori la Monumentul „Memorialul Eroilor” din partea reprezentanților Primăriei Cumpăna. Se va intona Imnul de Stat al României, se va ţine un moment de reculegere pentru generalul-locotenent Constantin Zeca şi pentru veteranul de război Ioan Ceapă. Preoţii din localitate vor oficia o slujbă religioasă, iar apoi primarul Mariana Gâju va ţine o alocuţiune.

La ora 12.00 se va da startul spectacolului literal artistic dedicat Unirii Principatelor Române susţinut de mai mulți elevi şi preşcolari din localitatea Cumpăna.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5321 secunde