GALERIE FOTO. Elevii din Cumpăna au marcat, printr-un eveniment, rolul literaturii pentru viitorul lor

276
1

Articole de la același autor

În cadrul celei de-a 41 Conferințe Generale UNESCO, s-a hotărât ca începând cu data de 13 octombrie să aibă loc celebrarea romanului, printr-o serie de evenimente organizate de către Statele Membre ale Organizației.

Joi, 20 octombrie 2022, sub egida UNESCO, Primăria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna în parteneriat cu Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, au marcat cum se cuvine, în sala mare a Căminului Cultural din localitate “Săptămâna Mondială a Romanului”, comuna noastră având statut de Partener Instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO din luna iulie a acestui an.

Evenimentul a fost pregătit și susținut de elevii Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, coordonați de profesor Daniela Constantinescu, de elevii implicați în Proiectul „C.O.P.I.I. (Cooperare – Onestitate – Prietenie – Implicare - Informare)” coordonați de profesor Roxana Chiriță și Ansamblul Folcloric „Mugurașii Cumpenei” pregătit de maestru coregraf Constantin Olteanu.

Aceștia au celebrat rolul important pe care îl deţine literatura ca element de dezvoltare a societății umane, prin discursuri și prezentări bine puse la punct, muzică și dans.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a fost prezentă la eveniment, iar prin discursul său a întărit importanța celebrării literaturii: „Aceste manifestări își propun să încurajeze aprecierea acestui gen literar ca una dintre expresiile creativității umane, sensibilizând în același timp rolul scriitorilor, precum și al diferiților actori în creația literară și promovarea lecturii, pentru înflorirea culturilor, interacțiunea lor liberă și îmbogățirea reciprocă, precum și promovarea diversității expresiilor culturale și implementarea politicilor și măsurilor de promovare a romanului și a lecturii”.

La final, aceasta a oferit diplome și mici atenții tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a evenimentului.

Comentează știrea

Capitala de Judet
21 octombrie 2022
Primăria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna

...au marcat cum se cuvine, în sala mare a Căminului Cultural din localitate “Săptămâna Mondială a Romanului”, foarte frumos merita poate si cei 12.333 locuitori. Dar pt. 283.872 locuitori, ceva similar la "Căminului Cultural " ?

Pagina a fost generata in 1.3747 secunde