Conducerile celor două Camere ale Parlamentului, convocate astăzi pentru Comisia de revizuire a Constituției

1859
Președintele Camerei, Roberta Anastase, a anunțat, ieri, că va convoca Birourile Permanente ale Parlamen-tului în cursul zilei de azi, pentru a discuta constituirea Comisiei de revizuire a Constituției, după ce premierul Emil Boc a cerut, într-un interviu pentru Mediafax, ca liderii PSD și PNL să explice dacă susțin aplicarea referendumului. Potrivit Mediafax, Anastase a precizat că îi va transmite și președintelui Senatului, Mircea Geoană, acest lucru, propunând ora 15.00 pentru începerea reuniunii.
Purtătorul de cuvânt al PD-L, Liviu Negoiță a declarat, ieri, că Biroul Permanent Național al partidului a mandatat-o pe Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților, să convoace Birourile reunite ale Parlamentului pentru constituirea Comisiei de revizuire a Constituției.
Liderul PD-L, premierul Emil Boc, i-a somat pe liderul PSD și pe cel al PNL să explice public și clar dacă susțin sau nu reducerea imediată, în acest an, a numărului de parlamentari și trecerea la un Legislativ unicameral, afirmând că cele două partide tergiversează deliberat începerea dezbaterii. "Cer explicit și public o poziție clară și transparentă, nedemagogică, urmată de fapte concrete din partea liderilor celor două formațiuni, PSD și PNL. Practic, ar trebui să accepte imediat constituirea comisiei care să aibă ca nucleu central al revizuirii Constituției ceea ce au votat românii și să organizăm anul acesta referendum, astfel încât încă de anul acesta să știm că în 2012 vom avea 300 de parlamentari și Parlament unicameral. Cu cât se va amâna această decizie spre 2011, spre 2012, o asemenea decizie nu se va lua", a declarat șeful Guvernului, într-un interviu acordat, duminică, agenției Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2513 secunde