Consilierii județeni au alocat bani pentru Delfinariu. Ce investiții se vor face

518
Consilierii județeni au alocat bani  pentru Delfinariu. Ce investiții se vor face - consilieriiaualocatbanidelfinari-1403021594.jpg

Articole de la același autor

Delfinariul din Constanța va fi modernizat la standarde europene prin intermediul programului "Delphi", valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 1,3 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene prin intermediul programului transfrontalier România-Bulgaria, la care contribuția administrației județene este de 2%. 


Consilierii județeni au aprobat, la ultima ședință, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2014 pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Proiectul se va încheia la sfârșitul lunii ianuarie 2015, iar pentru implementarea proiectului din fonduri europene a fost nevoie de creșterea subvenției de la bugetul județean cu suma de 800.000 lei, reprezentând TVA aferent achizi-țiilor de bunuri și servicii și cheltuieli de deplasare. 


Potrivit proiectului, în prezent, există un sistem de dozare manual al clorului, dar, din lipsa personalului de specialitate, acesta nu poate fi funcțional și pe perioada nopții. În consecință, la începutul zilei, valoarea clorului din bazin ajunge sub nivelul minim admis, ceea ce permite proliferări algale și bacteriene. De asemenea, apa de mare are un pH mult mai ridicat de aproximativ opt, ceea ce reduce efectul clorinării, necesitând cel puțin dublarea consumului de clor. Pentru a fi evitată o astfel de situație, specialiștii susțin că este nevoie de achiziționarea unui sistem de dozare și control al apei de la Delfinariu, costul acestuia fiind de 20.000 lei. Totodată, ar mai fi nevoie de un aparat pentru măsurarea clorului cu spectofotometru în valoare de 5.000 lei. 


Pe de altă parte, în paralel cu acest proiect, mai există unul care vizează dublarea locurilor din tribunele Delfinariului și acoperirea bazinului exterior. Acesta costă aproape trei milioane de euro, bani proveniți tot din fonduri europene. 


În altă ordine de idei, consilierii județeni au diferențiat și două taxe de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Astfel, dacă până acum exista un tarif unic de cinci lei pentru plimbarea cu poneii sau cu caii, aleșii județeni au stabilit ca taxa pentru cai să crească la 10 lei, în timp ce pentru ponei va rămâne la fel. De asemenea, administrația județeană a introdus și o taxă de fotografiat destinată numai evenimentelor speciale, în valoare de 150 lei pe oră. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5834 secunde