Consilierii locali au decis cât vor plăti constănțenii gigacaloria

417
2
Consilierii locali au decis cât vor plăti constănțenii gigacaloria - pretgigacaloria-1477934198.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care erau îngrijorați că vor plăti pentru căldura primită, în intervalul 15 -31 octombrie, prețul integral, respectiv, 430,55 lei, pot sta liniștiți. Și asta deoarece, în cursul zilei de ieri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Constanța, aleșii au votat propunerea inițiată de primarul Decebal Făgădău. 


Drept urmare, s-a stabilit ca, în perioada 1 octombrie 2016 - 30 apri-lie 2017, constănțenii racordați la sistemul centralizat de încălzire să plătească la fel ca anul trecut, respectiv 250 lei/gcal, diferența urmând să fie suportată de la bugetul local. Costul gigacaloriei este, în prezent, de 430,55 lei, dar pentru subvenționarea încălzirii în această iarnă, municipalitatea este nevoită să scoată din buget 15 milioane euro, sumă despre care primarul Decebal Făgădău a spus că e greu de suportat. 


Pentru a trece cu bine peste această problemă, luna trecută, edilul a formulat o solicitare la Guvern pentru a primi din fondul de rezervă măcar o parte din suma necesară.


Cu toate acestea, ieri, primarul Decebal Făgădău a spus că nu a primit niciun răpuns de la Guvern privind alocarea celor 15 milioane de euro pentru subvenționarea prețului gigacaloriei. 


"Guvernul și-a întors fața de la Constanța. Nu ne-a răspuns la solicitarea de a ne ajuta la subvenția pentru căldură. Ca atare, trebuie să ne descurcăm singuri. Astfel, alocăm 15 milioane de euro pentru acest lucru care nu rezolvă problema de fond", a declarat primarul Decebal Făgădău.


Comentează știrea

mr. Anaconda
1 noiembrie 2016
guvern?

Daca Guvernul și-a intors fata de la Constanta, si Constanta trebuie sa-si intoarca fata de la Guvern pe 11 decembrie. Oare meritam atata umilinta?

umilul
1 noiembrie 2016
catre ong

Nu se poate da in judecata primaria pentru discriminare?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3437 secunde