PDL Constanța cere diminuarea prețului gigacaloriei

272
1
PDL Constanța cere diminuarea prețului gigacaloriei - chiru-1365566946.jpg
Un grup de membri ai Partidului Democrat Liberal, împreună cu senatorul Christian Gigi Chiru, a depus, ieri, la Consiliul Local Constanța, o plângere prealabilă privind revocarea Hotărârii nr. 56/26.03.2013, prin care s-a aprobat majorarea prețului local de facturare a energiei termice de către RADET Constanța, de la 341,91 lei/Gcal la 358,54 lei/Gcal.

În document, se arată că H.C.L 56/2013 este emisă cu încălcarea dispozițiilor art. 49 din Legea 215/2001 și a art. 15 alin 2 din Constituția României și, mai mult decât atât, că a fost adoptată cu încălcarea dispozițiilor Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Din aceste considerente, semnatarii cer Consiliului Local Constanța revocarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanța nr. 56/26.03.2013, prin care s-a aprobat majorarea prețului local de facturare a energiei termice de către RADET Constanța, de la 341,91 lei/Gcal la 358,54 lei/Gcal.

"Nu vom accepta ca populația să fie mințită, să li se ofere oamenilor diverse pretexte și scuze în spatele cărora se ascund de fapt rea-voință și minciuni. Considerăm că prețul gigacaloriei a fost majorat ilegal, iar Consiliul Local Municipal Constanța ar trebui să revoce hotărârea pe care a aprobat-o în acest sens. Mai mult decât atât, nu vedem motivele pentru care prefectul județului Constanța, Eugen Bola, s-a erijat în apărătorul primarului Radu Mazăre și, uitând că este apolitic, nu a atacat în contencios-administrativ această hotărâre abuzivă. În caz că a uitat, îi reamintim prefectului Eugen Bola că unicul interes pe care ar trebui să îl vegheze este cel al constănțenilor și că, în acest caz, nu a făcut-o. Vom continua acest demers care, cu siguranță va fi semnat și de cetățenii Constanței care sunt nemulțumiți de taxele și impozitele locale pe care sunt obligați să le plătească, cum ar fi taxa de habitat, și de acest preț al gigacaloriei, unul dintre cele mai mari din țară", au declarat semnatarii plângerii. 

Comentează știrea

admirator
10 aprilie 2013
felicitari!

puteti sa deschideti un site pe care sa semneze (actiunea) toti cei interesati, fara a se mai deplasa la sediul partidului dvs. Bafta!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3041 secunde