Consilierii locali constănțeni nu au posibilitatea să studieze tot ce se va supune la vot în ședința ordinară a lunii august

1003
Aleșii locali constănțeni se reunesc, vineri, 28 august, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local Municipal. Pe ordinea de zi a ședinței se află 43 de proiecte de hotărâre, însă pe CD-urile puse la dispoziția con-silierilor locali nu se regăsesc toate, ci… pe sărite, astfel că proiectele cu numerele 6, 15, 16, 17 și 27 s-au pierdut pe drumul… transparenței. De aceea, consi-derăm că aleșii locali constănțeni ar trebui să sesizeze acest aspect care, fie că recunosc sau nu, constituie o piedică în exercitarea efectivă a mandatelor aleșilor locali, desemnați prin vot direct pentru a reprezenta interesul PU-BLIC al locuitorilor Constanței.
Interesant de remarcat este faptul că proiectul cu numărul 16 prevede "modificarea Programului de coordonare a modalității de construire de locuințe ieftine pentru tineri destinate cumprării", iar ultima dată când acest Program a fost supus dezbaterii într-o ședință de CLM s-a votat pentru garantarea, de către mu-nicipalitate, a cumpărării locuin-țelor realizate de către antreprenori și rămase nevalorificate în maxim 8 luni calendaristice de la recepția la terminarea lucrărilor. Dar, cum acest proiect nu figurează pe
CD-urile consilierilor locali, rămâne de văzut ce surprize li se pregătesc constănțenilor, mai ales că, subliniem, la ședința din luna iunie, municipalitatea a decis să pună gaj bugetul local pentru locuințele ieftine rămase nevândute, de teamă că antreprenorii ar putea renunța la proiect.
Interesantă este, în această ordine de idei, și introducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre ce prevede aprobarea studiului de prefezabilitate aferent obiectivului de investiții "Con-struire de locuințe ieftine pentru tineri, destinate cumpărării și lucrări tehnico-edilitare eferente" pentru al doilea cartier de locuințe, anume ansamblul Ștefăniță Vodă. Consiliul Local Constanța va proceda, sub presiunea băncilor și a antreprenorilor, la fel ca și în cazul primului ansamblu, garantând din buzunarul constănțenilor cumpărarea locuințelor rămase nevândute?
Pe ordinea de zi a ședinței mai figurează și proiectul privind apro-barea actului adițional-cadru la contractul de cooperare nr. 7574619.05.2009 încheiat cu S.C. PETROM S.A. care, de asemenea, figurează pe convocator, dar nu și pe CD, în varianta detaliată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9892 secunde