Crin Antonescu a participat la ședințele CSAT fără a avea certificat ORNISS

323
Mai mulți demnitari au participat la ședințele Consiliului Suprem de Apărarea a Țării (CSAT) fără a avea certificate ORNISS. Printre aceștia, președintele interimar Crin Antonescu, ministrul de Interne, Ioan Rus, ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, ministrul Justiției, Titus Corlățean, și ministrul de Externe, Andrei Marga, conform B1TV.
Oficiul Registrului Național al Informațiilor de Stat (ORNISS) exercită atribuții de reglementare, de autorizare, evidență și control cu privire la protecția informațiilor clasificate. Potrivit legii, obținerea certificatului ORNISS este obligatorie pentru orice membru CSAT. Eliberarea certificatului de securitate are loc în baza unei solicitări scrise, semnate de șeful instituției și adresate ORNISS prin intermediul Registrului Intern
Președintele interimar Crin Antonescu nu deține certificat ORNISS, iar prezența sa la ședințele CSAT pune problema încălcării legii.
Descoperirea a fost făcută de jurnalista Simona Ela Fica, în urma unei solicitări făcute acestui oficiu.
"Nu numai că nu dețin certificate ORNISS domnii enumerați, dar unul dintre ei, care este președintele interimar al României, a convocat Consiliul Suprem de Apărare al Țării în mod ilegal, pentru că, neavând aceste autorizații de acces la documente clasificate, nu aveau calitatea să intre în CSAT, pentru că în CSAT se discută tocmai despre și se accesează documente clasificate, pentru că în CSAT există acele calculatoare, acele laptopuri care sunt conectate prin Intranet și care conțin documente clasificate, începând de la hărți strategice ale resurselor minerale, care fac parte din strategia de securitate a României, până la misiunile militare ale României la NATO și la ONU", a spus jurnalista.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3521 secunde