Cum au fost sărbătoriți de ziua lor vârstnicii din județ

243
Cum au fost sărbătoriți de ziua lor vârstnicii din județ - nuntadeaumedgidia-1349189749.jpg
Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, la data de 1 octombrie. Cu această ocazie, mai mulți primari din județul Constanța au organizat evenimente special dedicate bătrânilor. 


Astfel, primăria comunei Mircea Vodă și Consiliul Local au asigurat cadrul desfășurării celei de-a treia ediții a acestei sărbători. Eveni-mentul a avut loc în sălile de spectacol ale căminelor culturale din localitățile Mircea Vodă și Satu Nou, unde au fost invitați, alături de sărbătoriții zilei, și reprezentanți din partea autorității locale. Alături de ei, au fost prezenți primarul Dumitru Dedu și viceprimarul George Ionașcu, care i-au felicitat pe sărbătoriți. Manifestațiile au fost însoțite de un program artistic susținut de elevii din cadrul Școlilor Mircea Vodă și Satu Nou, ansamblul folcloric "Valea Dobrogei" din comună și solista de muzică populară a ansamblului "Doina Dobrogei" din Medgidia. Cu acest prilej, din partea autorității locale au fost oferite flori, prăjituri și sucuri.

Șah, table și vin, la Năvodari

Nici administrația publică Năvodari nu a uitat că 1 octombrie este Ziua Mondială a Persoanelor Vârstnice și le-a pregătit o surpriză pensionarilor din oraș. Datorită demersurilor primăriei, sediile celor două organizații de pensionari din Năvodari au fost pline ochi, zeci de bătrâni adunându-se la o partidă de șah sau table, la un pahar de vin sau pur și simplu la o vorbă. Recunoscători primarului Nicolae Matei pentru surpriză, pensionarii îi urează să mai obțină un mandat. Mai mult decât atât, un bătrân impresionat de evoluția orașului a compus și o poezie. 
Precizăm că, în Năvodari, pensionarii beneficiază de sprijin din partea Primăriei, având două spații de socializare destinate lor, unde li se oferă gratuit o cafea sau un ceai în fiecare zi. 


Cuplurile "de aur", premiate de Primăria Medgidia

Și la Medgidia, s-au organizat activități dedicate pensionarilor, în sala de consiliu a primăriei având loc "Nunta de aur", eveniment dedicat cuplurilor care au aniversat, în această perioadă, 50 de ani de la căsătorie. Edilul Marian Iordache a oferit diplome, flori și premii celor 21 de perechi prezente la eveniment.

"Dumneavoastră oferiți un exemplu frumos tuturor tinerilor, pentru că ați arătat că, deși viața este grea și ne supune la multe încercări, un cuplu poate depăși obstacolele și poate rezista în fața încercărilor, dacă există înțelegere, comunicare și solidaritate", a spus Iordache.

După "Nunta de Aur", la Clubul Pensionarilor a avut loc un spectacol artistic oferit de soliștii și dansatorii Casei de Cultură "I. N. Roman" pentru toți pensionarii din localitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.285 secunde