Care sunt obligațiile persoanelor care dețin câini de rasă

830
1
Care sunt obligațiile persoanelor care dețin câini de rasă - cainimaidanezicomunitari7-1349208522.jpg

Articole de la același autor

Un cățel mic într-o garsonieră și maximum două pisici într-un apartament mai mare. Atât au voie să crească în case locuitorii orașului Năvodari. 


Normele se află într-un Regulament de desfășurare a activității de ecarisaj în orașul Năvodari, stabilit de către reprezentanții autorităților locale. 
Astfel, într-un apartament de 30 de metri pătrați, au voie să crească doar un câine de mici dimensiuni sau o pisică. Într-un apartament de peste 55 de metri, au voie să crească un câine de talie mare sau maximum două pisici. Dacă au mai multe animale sau dacă vecinii se plâng de zgomot (lătrat, urlat), în mod repetat, proprietarul riscă să fie amendat cu până la 1.500 de lei. 
De asemenea, toți deținătorii de câini de la case, cât și apartamente, au obligația să înregistreze aceste animale la registrul agricol, să dețină carte de identitate și carnet de sănătate cu vaccinurile la zi. 
Tuturor deținătorilor de câini le este interzis să-și lase liberi câinii pe domeniul public sau să îi hrănească în spații publice, nerespectarea dispoziției fiind sancționată conform legii. 


Amenzi usturătoare
În plus, Regulamentul prevede că persoanele care hrănesc câinii fără stăpân aflați pe domeniul public al orașului, precum și cei care se opun prinderii acestora vor fi sancționați cu amendă contravențională. Sancționarea se aplică de fiecare dată la încălcarea regulamentului. 
Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1.500 de lei creșterea de către locatari a unui număr de doi sau mai mulți câini într-un apartament. De asemenea, constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 500 și 2.500 de lei lăsarea liberă a câinilor cu stăpân pe domeniul public. Și plimbatul câinilor fără lesă, chiar însoțiți de stăpâni, pe străzi, trotuare, alei, parcuri, necurățarea permanentă a murdăriilor lăsate de animalele de companie este o contravenție, pedepsită cu amendă între 500 și 1.000 de lei. Stăpânii animalelor de companie au obligația să aibă asupra lor mătură (perie), făraș și pungi pentru ridicarea murdăriilor lăsate de animale pe domeniul public. 


150 de lei să vă scoateți câinele de la ecarisaj
Riscați să fiți amendați și dacă sunteți iubitori de animale și împiedicați în orice fel activitatea autorizată de ecarisaj. Revendicarea sau adopția câinilor de către solicitanți se va face pe baza unei declarații - angajament, cu achitarea unei taxe de 150 lei pentru fiecare câine, care reprezintă cheltuielile medicale și de întreținere. Încredințarea câinilor spre adopție se face numai după ce aceștia au fost sterilizați, vaccinați antirabic, deparazitați și identificați. Câinii revendicați nu vor fi sterilizați. 
În plus, reîntoarcerea câinilor în zona de unde au fost prinși se va face numai la cererea colectivității sau grupului local, care își va asuma în scris răspunderea pentru ocrotirea lor, cu interdicția de a-i lăsa liberi pe domeniul public sau abandona, după achitarea cheltuielilor ocazionate de staționarea în centru.


Comentează știrea

yorick
5 octombrie 2012
bravos !

Bravos ziaristi ! Ati rezolvat toate problemele cu cainii fara stapan si v-a cashunat pe cei cu stapan,ingrijiti,vaccinati si cu carnet de sanatate !

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Septembrie 2012
Stire din Social : Constănțenii, pradă maidanezilor
Pagina a fost generata in 0.4181 secunde