"Decizia CCR trebuie respectată"

349
1
Fostul prim-ministru Emil Boc consideră că decizia Curții Constituționale a României (CCR) privind referendumul trebuie respectată și, drept urmare, Guvernul trebuie să-și retragă ordonanța pe aceeași teamă.
"Deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii și trebuie să fie respectate de toate instituțiile și autoritățile publice din România. În consecință, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, soluția legală care se impune imediat este retragerea OUG care are o altă soluție legală decât cea prevăzută de decizia Curții Constituționale și, doi, Curtea Constituțională, în validarea referendumului, va avea în vedere lucrurile stabilite și decise de Curtea Constituțională", a declarat, ieri, într-o conferință de presă, Emil Boc.
Democrat-liberalul a mai spus că cei care refuză publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial se fac vinovați de abuz în serviciu.
Emil Boc a explicat că urmare a deciziei CCR, validarea referendumului trebuie să se facă doar cu majoritatea celor din listele electorale.
"Prima dată se stabilește decizia Curții Constituționale. Decizia a fost stabilită. Referendumul, pentru a fi valid, trebuie să aibă asigurată participarea a cel puțin jumătate plus unu din numărul cetățenilor înscriși în listele electorale. Motivarea sentinței, care detaliază soluția conținută în decizie, se stabilește ca termen de către plenul Curții, după care ea se publică în Monitorul Oficial", a mai spus Emil Boc.

Comentează știrea

Hanibal
12 iulie 2012
FIAT JUSTITIA,PEREAT USL

Ponta,Antonescu si USL au primit o lectie folositoare tuturor.Sub influenta marilor corupti(din toate taberele politice).USL,prin tot ce a declarat si a facut,a incercat sa loveasca in politica europeana de austeritate,politica pe care Basescu si guvernarea Boc au inteles-o mai devreme decat alte state,care nici astazi nu si-au gasit solutii minime de diminuare a efectelor crizei.Din punct de vedere al nemultumirilor populatiei,masura de suspendare putea sa aiba efectele scontate doar in cazul respectarii cu strictete a regulilor democratice si a Constitutiei,ceea ce nu s-a intamplat datorita politicii aventuriste a USL care a dat actiunilor un caracter de razbunare.. Cele mai reactionare forte politicianiste fidele lui Iliescu,oligarhia,baronii din toate partidele,si-au jucat ultima carte. Indiferent de rezultatul referendumului,un lucru este clar:este nevoie de o noua clasa politica si romanii trebuie sa sprijine o astfel de politica.Atitudinea U.E. este ferma.Nu exista cale de intoarcere si singura cale de progres politic si social in Romania este LEGEA,aplicarea ei cu strictete,asa cum este ea.O lege,chiar imperfecta este mai buna cand este aplicata cu inteligenta si bun simt,decat una buna,aplicata prost,cu rea intentie.Actiunile USL au totusi un merit.Chiar fara voia lor,uslistii au provocat o situatie care a grabit procesul de intelegere a democratiei si importanta respectarii Constitutiei si a legilor.Pana la toamna,cei din PNL vor intelege ca locul lor nu este alaturi de PSD,ambele partide

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Iulie 2012
Stire din Politică-Administrație : BĂSESCU, din nou la POPOR
Pagina a fost generata in 0.3765 secunde