Președintele PPE, Joseph Daul:

"Refuz să mă întâlnesc cu Victor Ponta"

585
1
Președintele PPE, Joseph Daul, a anunțat, ieri, că nu vrea să se întâlnească cu premierul Victor Ponta până în momentul în care Guvernul nu va pune în aplicare deciziile Curții Constituționale Române.
"Premierul român mi-a cerut o întâlnire. Refuz să-l primesc până nu îmi va fi clar faptul că guvernul său va pune în practică ceea ce Curtea Constituțională Română a decis recent, va retrage Ordonanțele de Urgență care nu respectă deciziile Curții Constituționale și va arăta că respectă pe deplin statul de drept", susține Joseph Daul.
"Sunt foarte îngrijorat cu privire la ceea ce se întâmplă în continuare în România. Guvernul are propria interpretare asupra a ceea ce Curtea Constituțională a decis de curând. Pentru grupul din care fac parte, legile și hotărârile Curții Constituționale sunt create pentru a fi respectate, nu schimbate sau ignorate atunci când acestea nu servesc interesul premierului și guvernului său. Doresc o dezbatere în Parlamentul European pe această chestiune. Invit premierul român să vină și să explice Parlamentului modul în care a schimbat atât de multe legi și hotărâri în termen de câteva zile, și care a fost scopul final. Între timp, invit din nou Comisia să examineze, să evalueze toate aceste aspecte și să întocmească un raport în următoarele săptămâni", a adăugat Daul.
Premierul român Victor Ponta a ajuns, ieri, la Bruxelles, pentru o vizită oficială de două zile.

Comentează știrea

Hanibal
12 iulie 2012
FIAT JUSTITIA,PEREAT USL

Ponta,Antonescu si USL au primit o lectie folositoare tuturor.Sub influenta marilor corupti(din toate taberele politice).USL,prin tot ce a declarat si a facut,a incercat sa loveasca in politica europeana de austeritate,politica pe care Basescu si guvernarea Boc au inteles-o mai devreme decat alte state,care nici astazi nu si-au gasit solutii minime de diminuare a efectelor crizei.Din punct de vedere al nemultumirilor populatiei,masura de suspendare putea sa aiba efectele scontate doar in cazul respectarii cu strictete a regulilor democratice si a Constitutiei,ceea ce nu s-a intamplat datorita politicii aventuriste a USL care a dat actiunilor un caracter de razbunare.. Cele mai reactionare forte politicianiste fidele lui Iliescu,oligarhia,baronii din toate partidele,si-au jucat ultima carte. Indiferent de rezultatul referendumului,un lucru este clar:este nevoie de o noua clasa politica si romanii trebuie sa sprijine o astfel de politica.Atitudinea U.E. este ferma.Nu exista cale de intoarcere si singura cale de progres politic si social in Romania este LEGEA,aplicarea ei cu strictete,asa cum este ea.O lege,chiar imperfecta este mai buna cand este aplicata cu inteligenta si bun simt,decat una buna,aplicata prost,cu rea intentie.Actiunile USL au totusi un merit.Chiar fara voia lor,uslistii au provocat o situatie care a grabit procesul de intelegere a democratiei si importanta respectarii Constitutiei si a legilor.Pana la toamna,cei din PNL vor intelege ca locul lor nu este alaturi de PSD,ambele partide trebuind sa se dispenseze hotarat de aportul tovarasilor iliescieni la treburile de partid.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.453 secunde